Sanaderovi odvjetnici kažnjeni s 10.000 kn jer nisu došli na sud

Sanaderove odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića sud je kaznio s novčanom kaznom zbog odugovlačenja sudskog postupka u aferi Fimi Medija. Svaki od njih tako mora platiti deset tisuća kuna (2600 KM)

Dogodilo se to nakon što se ni Prodanović ni Sloković danas nisu pojavili na zakazanom ročištu na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Prodanović se ispričao ročištem za Marinu Lovrić Menzel, dok je Sloković jučer sudu poslala liječničku dokumentaciju izvještavajući njome da je bolesna i da ima visoku temperaturu.

To nisu prve odgode Sanaderovih odvjetnika – u prosincu su bile još dvije. Sloković se na sudu zbog bolesti nije mogla pojaviti 10. prosinca, a Prodanović dan kasnije 11. prosinca.

Prema pojašnjenju sudskog vijeća, 11. prosinca2019. je otkriveno da je Sloković, samo dan nakon što je javila da je bolesna, bila na drugom ročištu, dok Prodanović nikad nije dostavio liječničku dokumentaciju, prenosi Telegram.hr.

Sutkinja će podnijeti zahtjev predsjedniku suda da se Sanaderu dodijeli odvjetnik po službenoj dužnosti jer smatra da njegovi odvjetnici odugovlače postupak. Sander je trebao početi iznositi svoju obranu u slučaju Fimi Medija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.