Sanader se brani sa slobode, pronašao jamca?

Ivo Sanader i njegovi odvjetnici ovih dana intenzivno rade na prijedlogu za ukidanje pritvora u kojem bi novčanim iznosom jamčili da bivši premijer u zamjenu za obranu sa slobode neće pokušati pobjeći.

Sanader se brani sa slobode, pronašao jamca?

Tvrdi to Vjesnik, navodeći kako se radi o neslužbenim informacijama koje im nitko iz Sanaderovog tima nije potvrdio.

Novac za jamčevinu trebao bi se prikupiti hipotekom na nekretnine koje su u vlasništvu treće osobe, dakle jamca. Još nije poznato tko bi to mogao biti. Tajan je i iznos koji će obrana ponuditi, a koji bi trebao biti toliki da će sudu jamčiti da Sanader neće pokušati pobjeći. S obzirom na optužnicu, može se očekivati da će jamčevina biti milijunska.

Sanader je, podsjetimo, pritvoren zbog slučaja Fimi medija, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od bijega te opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Dok je opasnost od utjecaja na svjedoke sve manja kako se bliži 17. listopada, do kada bi USKOK trebao saslušati preostalih 15 svjedoka, opasnost od bijega ostaje najveći problem Sanaderove obrane. Naime, njegov odlazak iz Hrvatske u prosincu prošle godine, nakon što je doznao da je USKOK od Sabora zatražio da mu se skine imunitet, Sanaderu se vratio kao bumerang.

(www.Jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.