Sanader nahvalio Plenkovića i otkrio na koji način se misli baviti politikom

Bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na predstavljanju svoje nove knjige “Velika koalicija” koja je druga u sklopu trilogije “Doba politike”, nahvalio je aktualnu vladu Andreja Plenkovića i kazao kako uvijek ostaje uz HDZ.

Nakon prve knjige “Detuđmanizacija” koja je izašla prošle godine, Sanader je u četvrtak predstavio drugu knjigu iz trilogije “Doba politike” pod naslovom “Velika koalicija”.

Smatra kako je Hrvatska 28 godina od samostalnosti sazrela za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

Znam na koje probleme nailazi svaka vlada. Kada bi se dvije stranke ujedinile prije svega bismo završili Drugi svjetski ratkazao je za RTL.

Zamoljen da komentira pad rejtinga HDZ-a, Sanader je kazao kako Plenković dobro vodi stranku te kako on ‘ostaje uz HDZ. Smatra također da je dobro što je HNS ušao u vladajuću koaliciju.

To je dobro za političku kulturu u zemlji, dodao je.

U sukobu Vlade u predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, kazao je kako to nije ništa pretjerano te da je sličnu situaciju i on imao u vrijeme mandata Stjepana Mesića.

Ponovio je kako se ne vidi u politici i kako zna da to mnoge zanima. Ipak, o politici misli pisati. Već je počeo pisati treću knjigu iz spomenute trilogije, a onda na red dolaze memoari.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.