Samsung predstavio budućnost pametnih telefona

Bilo je samo pitanje dana kad će Samsung predstaviti svoj fleksibilni pametni telefon. Još u kolovozu na predstavljanju Galaxy Note 9 spominjao se fleksibilni pametni telefon, no samo su najupućenijih nagađali kako će premijeru imati naSamsung Developer Conference.

Ono što je Samsung predstavio developerima tek je koncept i još će proći barem nekoliko mjeseci prije no što ga vidimo u praksi, ali izgleda veoma obećavajuće.

Samsungov koncept tako nudi 7,3-inčni fleksibilni ekran koji se može koristiti za čitanje, gledanje televizije ili rad u nekoliko aplikacijaistovremeno (Flex Display podržava rad u tri aplikacije istovremeno).

Otvoren izgleda poput tableta, a kad je zatvoren poput pametnog telefona.

Uz novi ekran dolazi i novo korisničko sučelje – One UI koje će oduševiti minimaliste i sve one koji ne vole imati previše aplikacija na ekranu. One UI biti će posebno prilagođen kako bi korištenje pametnog telefona jednom rukom bilo prirodno i jednostavno.

S obzirom na to da je i Google potvrdio kako će Android u budućim inačicama podržavati rad fleksibilnih ekrana i pametnih telefona, čini se kako će 2019. biti “fleksibilna”, piše Zimo.co.

Pitanje na koje nitko, trenutno, nema odgovor (ili ga ne želi reći) je – koliko će takav telefon koštati i treba li nam uopće?

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.