Samsung patentirao smartfon koji će se moći saviti oko ruke kao sat

Prvi savitljivi smartfoni koji će se pojaviti u prodaji na europskom tržištu – Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X predstavljeni su prije nekoliko tjedana. Ako takva koncepcija bude prihvaćena od strane kupaca, a tehnologija dovoljno učinkovita, neće izostati ni njezin daljnji razvoj.

Tako su se danas pojavili renderi novog Samsungovog savitljivog uređaja, izrađeni na temelju skica iz patentne prijave, piše Mob.hr.

Ovaj uređaj je zamišljen tako da se može omotati oko ruke i nositi kao pametna narukvica, no za razliku od današnjih, očito će biti veći, a i cijela vanjska strana će mu se sastojati od zaslona.

Glavni dio uređaja, dakle onaj koji će biti vidljiv kad „pogledate na sat“ će biti čvrst, ali će mu se odmotavanjem donjeg dijela, zaslon višestruko proširiti. Za zaštitu će koristiti in-screen čitač otisaka prstiju, a imat će i dvostruku kameru sprijeda i straga.

Neke tvrtke su već izbacile slične pametne narukvice, no ovaj očito nadilazi njihove dimenzije. Ako ikada bude izrađen i pušten prodaju, svakako će biti zanimljivo vidjeti koliko će biti funkcionalan, ali i općenito zgodan za upotrebu.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.