Samsung najavio akviziciju koja će ga dovesti u vrh automobilske industrije

Samsung je u ponedjeljak najavio akviziciju američke audio kompanije Harman po cijeni od osam milijardi dolara i do sada je to najveća akvizicija korejske kompanije.

Ovaj potez smjestio je Samsung u sami vrh automobilske industrije koju Harman snabdijeva tehnologijom za informiranje i zabavu. Budući da omogućuje veće povezivanje automobila, Harman je, zajedno sa sličnim kompanijama u posljednjim godinama, imao veliki značaj za veliki broj tehnoloških kompanija, piše Klix.ba.

Samsungova ekspertiza na polju displeja i poluprovodničke tehnologije napravit će mogućnost stalnoga rasta Harmanova automobilskoga biznisa. Kompanija Samsung tijekom narednih pet godina mogla bi udvostručiti dobit, a napravila je velike ugovore s konglomeratima kao što su Fiat i General Motors.

“Harman je savršen za Samsung u smislu njihovih tehnologija, proizvoda i rješenja te je njihovo udruživanje snaga na polju automobilske industrije bilo prirodan potez na koji smo čekali godinama”, rekao je izvršni direktor Samsunga Oh-Hyun Kwon.

Južnokorejska kompanija ulaskom u svijet automobila postala je ozbiljan konkurent drugim tehnološkim gigantima kao što su Apple i Google. Iako je najnoviji izum u svijetu automobila upravo automobil bez vozača, čini se kako će poboljšanje na polju tehnologije i povezivanja biti mnogo unosnije, piše The Verge.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.