Samohrana majka iz Mostara: Molim vlasti da mi omoguće zdravstveno osiguranje – Jabuka.tv

Samohrana majka iz Mostara: Molim vlasti da mi omoguće zdravstveno osiguranje

Vremena je sve manje, a samim time manje je i nade za Višnju, ukoliko ne počne s liječenjem
Višnji Pajtak je jučer stigao nalaz s Odjela za onkologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, u kojem se navodi da obzirom na uznapredovanje bolesti, višnja čim prije treba krenuti sa specifičnim onkološkim liječenjem kemoterapijom.

Na listu papira na kojem se nalaze Višnjini nalazi, ljekari koji imaju uvid u njeno stanje, napisali su kako se hitno mole vlasti da se Višnji osigura zdravstveno osiguranje, odnosno zdravstvena knjižica kako bi što prije počela s kemoterapijom. Vremena je sve manje, a samim time manje je i nade za Višnju, ukoliko ne počne s liječenjem.

Bezizlazna situacija

Višnja Pajtak samohrana majka 16-godišnjeg dječaka, koja je operirala karcinom abdomena moli odgovorne ljude u fondovima zdravstvenog osiguranja i drugim institucijama da joj pomognu da se liječi i primi kemoterapiju iako nema ni zdravstveno osiguranje, ni knjižicu, ni prebivalište, ni državljanstvo, a ni novac da plati skupe lijekove. Ukoliko ne dobije zdravstveno osiguranje, Višnja će morati platiti 100 tisuća maraka za kemoterapiju, a taj novac ona nema.

”Molim za goli život. U bezizlaznoj sam situaciji. Želim samo produžiti život za koju godinu da moj sin, koji nema nikoga, završi bar srednju školu i ne ostane na ulici”, kroz plač kaže Višnja.

Ova žena, spletom životnih okolnosti našla se u Mostaru. Cijeli život prate je nedaće, jer je sa šest godina ostala siroče. Iako u Mostaru živi duže od deset godina, nema ni državljanstvo, ni boravak, pa tako ni zdravstveno osiguranje. Višnja ima državljanstvo Hrvatske, ali u Hrvatskoj nema ništa i nikoga i nema gdje otići. U Mostaru ima stan u naselju Bafo, ali ništa više od toga, prenosi Dnevni list.

“Ovim putem molim sve koji mogu na bilo koji način da mi pomognu. Očajna sam, ne znam više kome da se obratim i zamolim za pomoć”, kazala je Višnja, jecajući.

Višnja je samohrana majka 16-godišnjaka, koji ima blagi oblik autizma, a često ima velike probleme s otečenim zglobovima, radi čega je i on išao na operaciju, no, ti problemi su i dalje prisutni.

Uplate za Višnju

Svi oni koji Višnji žele pomoći na bilo koji način, mogu to učiniti uplatom na žiro račun kod Addiko Bank: 1437075177, ili direktno računom na Addiko Bank: 3061143707517714, za uplate iz inozemstva IBAN: BA393060192721502528. Ljudi koji žele pomoći Višnju mogu kontaktirati i na broj telefona 063/977-223.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Moli ti moli nema ti od takve države i pomoći nista, da ima države žena se nebi ni našla u ovakvoj situaciji
    Žalosno je di živimo, svi ćemo mi na prosjački štap ako ostanemo ovdje

  • Moli ti moli nema ti od takve države i pomoći nista, da ima države žena se nebi ni našla u ovakvoj situaciji
    Žalosno je di živimo, svi ćemo mi na prosjački štap ako ostanemo ovdje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.