Samo zdravo: Višak kolesterola i masti može uništavati vaš ljubavni život

Veza između seksa i hrane je jednostavna – muškarci moraju imati čiste arterije da bi postigli erekciju, tvrdi Lynn Fischer, autorica knjige “The Better Sex Diet: The Medically Based Low-Fat Eating Plan for Increased Sexual Vitality – In Just 6 Weeks”.

Svima je poznata uzrečica “Uopće ne razmišljaš, sva krv ti je otišla u penis“.

Ova autorica ističe kako upravo hrana može začepiti arterije u penisu koje su važne za protok krvi i postizanje erekcije. Ženama su za postizanje orgazma također potrebne čiste arterije. Naime kada ih začepite s masnom hranom, štetite svom seksualnom životu jednako kao i svome srcu, prenosi 24.sata.hr.

Pravilnom prehranom možete očuvati i povećati svoju seksualnu vitalnost. U prosjeku biste tjedno trebali unijeti maksimalno deset posto masti i pet posto zasićenih masti od ukupnog unosa kalorija. Za bolji seks, bilo da se taj pojam za vas odnosi na trajanje, učestalost ili nešto treće, dnevno biste trebali unijeti manje od 100 miligrama kolesterola i manje od 3000 miligrama natrija, savjetuje autorica.

U knjizi također spominje i da je ona primjer koji pokazuje da prehrana utječe na seksualni život. Naime, od kada su se ona i njezin muž počeli zdravo hraniti, prehrana se pozitivno odrazila na njihov seksualni život.

Prije su vodili ljubav dva do tri puta mjesečno, a sada to rade skoro svaki dan, ponekad i više puta dnevno.

Razlog tome je što ćete s kontroliranim unosom masti dobiti puno više energije. Vaša prehrana treba biti bogata žitaricama, voćem, povrćem, mliječnim proizvodima i proteinima (uključujući meso, perad, , ribom, suhim grahom, jajima i orašastim plodovima), nabraja Fischer.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.