Samo skupi dodatak PlayStationu ili prozor u budućnost videoigara?

Uskoro će na tržištu pojaviti nova generacija Sonyjeva VR uređaja za PlayStation 5 od kojeg u japanskoj kompaniji imaju velika očekivanja.

PS VR2 službeno je predstavljen krajem prošle godine i skuplji je ne samo od prethodne generacije PSVR-a, već i od samog PlayStationa 5 i njegova cijena iznosi 550 dolara. Naravno, uz sam uređaj potrebno je kupiti i dodatne igre pa ako npr. želite igrati Horizon Call of the Mountain, toj cifri treba dodati još 50 dolara.

S obzirom na to da neki smatraju kako ćemo jednom videoigre igrati upravo u virtualnoj stvarnosti, PS VR2 pruža nam pogled u budućnost gamerskog tržišta. No, orema medijskim izvještajima, čini se kako gameri još nisu toliko zainteresirani za takvu budućnost.

Naime, u Sonyju navodno nisu zadovoljni s prednarudžbama za PS VR2 te su već smanjili broj naručenih uređaja za polovicu. Za dio analitičara to i nije neko iznenađenje te smatraju da s cijenom od 550 dolara to neće biti ništa više od skupog dodatka za PlayStation 5, prenosi Zimo.hr.

Prema prvotnim planovima Sony je planirao proizvodnju od dva milijuna PS VR2 za lansiranje, a sada su navodno tu brojku smanjili na milijun te između travnja ove godine i ožujka sljedeće godine planiraju isporučiti samo još 1,5 milijuna komada ovog uređaja. Osim cijene, problem Sonyjevog PlayStationa VR2 jest i što nije kompatibilan s igrama za prvu generaciju tako da će njegovi vlasnici morati ponovno kupovati sve igre u kojima žele uživati u virtualnoj stvarnosti.

Iz Sonyja prvo nisu odgovarali na novinarske upite o broju prednarudžbi, no nakon što se ova priča proširila mrežom, objavili su izjavu u kojoj su demantirali spomenute informacije. Kažu kako nisu smanjili proizvodnju PlayStationa VR2, a što se tiče potražnje za ovim uređajem za virtualnu stvarnost, kažu da primjećuju entuzijazam fanova PlayStationa, prenio je Zimo.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.