Samo dva kluba u Premijer ligi BiH nisu mijenjala trenere!

Koliko su treneri ”potrošna roba” najbolji je dokaz tekuća sezona u Premier ligi Bosne i Hercegovine. Sezona još nije ni kraju, a od 16 klubova koliko ih se natječu čak 14 njih promijenilo je trenere!

Tri kluba to su napravila u posljednjih nekoliko dana. Ante Miše (Vitez) i Slaven Musa (Široki Brijeg) dobili su otkaz za vikend, a Meho Kodro postao je bivši danas.

Velik broj klubova promijenilo je kroz sezonu i tri trenera, a samo dva kluba, sarajevski Olimpic i Slavija iz Istočnog Sarajeva, imali su povjerenje u svog šefa stručnog stožera od početka do kraja sezone. Njih dvojica, Mirza Varešanović iz Olimpica i Dragan Radović iz Slavije, pravi su izuzetci jer za sve njihove kolege bilo je lakše dobiti na lutriji nego zadržati posao u Premier ligi.

Ipak, takvu navadu domaćih klubova lako je objasniti. Velika većina njih nema dovoljno novca da bi se pravovremeno i kvalitetno pojačala kada je to potrebno, pa kada stvari krenu loše obično pribjegnu najlakšem (ili najjeftinijem) rješenju – promijene glavnog trenera.

Nekima je trenerska promjena donijela plodove, poput Zrinjskog ili Željezničara, a neki, poput Čelika ili Borca, bili su prisiljeni na to jer su im treneri “pobjegli” u platežno moćnije klubove.

Kroz ovu sezonu u Premier ligi radila su čak 34 trenera, neki i po više puta, i doista je teško naći sličan primjer u europskom nogometu. Ako Varešanović i Radović ne “prežive” do kraja sezone barem će po nečemu naše nogometno prvenstvo biti jedinstveno u Europi.

MIJENJALI TRENERE
Sarajevo – Dženan Uščuplić/Meho Kodro/Dženan Uščuplić
Zrinjski – Branko Karačić/Mišo Krstičević/Vinko Marinović
Željezničar – Admir Adžem/Almir Memić/Milomir Odović
Sloboda – Denis Sadiković / Alfredo Casimiro/Husref Musemić
Čelik – Nizah Hukić/ Milomir Odović//Boris Pavić
Vitez – Husnija Arapović/Ante Miše/?
Zvijezda – Nermin Huseinbašić / Petar Šegrt
Radnik – Srđan Bajić / Slavko Petrović
Travnik – Osman Bajrić /Husnija Arapović
Široki Brijeg – Slaven Musa/Blaž Slišković
Borac – Vinko Marinović/Vlado Jagodić
Velež – Nedim Jusufbegović/Adnan Dizdarević
Drina – Dragan Mićić/Srđan Bajić
Mladost – Dušan Jevrić/Slavoljub Bubanja

NISU MIJENJALI
Olimpic – Mirza Varešanović
Slavija – Dragan Radović

(Bljesak.info)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.