”Sam u kući” u stvarnosti: Youtuberi isprobali Kevinove podvale, evo kako su prošli – Jabuka.tv

”Sam u kući” u stvarnosti: Youtuberi isprobali Kevinove podvale, evo kako su prošli

Bez obzira volite li ”Sam u kući” ili vam se želudac okrene svakog prosinca kada vidite neizostavnu najavu ovog filma, sigurno svi znate kako Kevin svakog Božića (pa tako i ove godine) uspješno brani kuću od provalnika.

Film vs. stvarnost

Jeste li se ikad zapitali kako mu to polazi za rukom? Funkcioniraju li njegovi domišljati trikovi i složene zamke u stvarnom svijetu?

”Sam u kući” zapravo je ”dječja” verzija filma ”Umri muški”. Film čak i ne bi trebao biti za djecu! Zašto?

Sad kad je prošao još jedan Božić kojeg je Kevin proveo sam kod kuće (kao uostalom i mnogi od nas, srećom ipak u drugačijim scenarijima), vrijeme je da saznamo odgovore.

Zakoni fizike

YouTuberi iz Vsauce tima otkrili su kako zamke iz filma nisu niti malo bezazlene. Naprotiv, neke od njih prilično su opasne. Navodno su kante pune boje koje obješene na uže neželjene goste dočekaju udarcem u glavu, kao i željezna poluga koja provalnika udari u prsa, iznimno opasne, dok zagrijavanje kvake iznutra ne bi zagrijalo vanjsku stranu – što je još gore – vjerojatno bi se vrata zapalila, piše Mixer.

Iako su u filmu prikazani komično, zaključak je kako su Kevinovi trikovi zapravo puno – strašniji. Drugim riječima, da su u filmu funkcionirali stvarni zakoni fizike, čak i da je mali genijalac, Kevin sve te klopke ne bi uspio kreirati u tako brzom vremenskom roku.

Osim toga, kad bi mu čak i uspjelo napraviti neke od njih – velika je šansa da bi provalnici prošli znatno lošije. Vjerojatno bi morali potražiti hitnu pomoć te bi svakako puno prije odustali od pokušaja provale. I da, Kevin bi vjerojatno i zapalio kuću – nekoliko puta.

Evo i kako bi to funkcioniralo – uz znanstvena pojašnjenja te testirane rekreirane zamke u kontroliranim uvjetima:

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.