Salah donirao skoro pola milijuna dolara za spas sela u kojemu je rođen

Salah je za kratko vrijeme postao jedan od najpopularnijih likova u Egiptu, ali i diljem svijeta. Dovoljno je reći da je na predsjedničkim izborima u svojoj domovini imao preko milijun glasova, a nije ni bio kandidat. Pored sjajnih igara na terenu, Salah je i izvan terena pokazao da je čovjek za primjer.

Egipćanin je oduševio javnost svojim novim potezom koji je pokušao uraditi u tajnosti, ali to jednostavno nije bilo moguće. Naime, Salah je donirao skoro pola milijuna dolara za selo u kojem je rođen kako bi se kupila zemlja na kojoj bi se izgradilo postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda.

Ova tvornica će se koristiti kako bi opskrbila vodom područja u Egiptu kojima je to očajnički potrebno. Jedan od profesora iz sela u kojem je Salah odrastao izjavio je da jednostavno riječima ne može opisati koliko će ova tvornica njima značiti, piše Sportsport.ba.

Ne mogu vam opisati koliko će nam to značiti. Ono što on radi za nas i Egipat jednostavno se ne može objasniti. Zaplačem svaki put kada pričam o tome. Još uvijek dolazi u svoje selo i posjeti nas kada ima vremena. On za nas nije stranac i nikada to neće biti, rekao je profesor iz ovoga sela.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.