Sajam braniteljskog poduzetništva okupit će izlagače iz četiri županije

Peti sajam braniteljskog poduzetništva u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održat će se u četvrtak, 9. lipnja, od 11:00 do 18:00 sati u Mostaru na šetališnoj zoni Ulice Nikole Šubića Zrinskog.

Tom prigodom preko 60 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te susjedne Republike Hrvatske predstavit će ponudu proizvoda braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Na sajmu će se moći vidjeti, konzumirati i kupiti domaći ekološki proizvodi: voće i voćne prerađevine, šumski plodovi, vino, med i proizvodi od meda, kao i prirodna kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda, razne povrtlarske kulture i njihove proizvode, ljekovito bilje, rukotvorine, unikatne drvene i metalne predmete te druge proizvode, a posjetitelje sajma očekuju brojna iznenađenja i vrijedne nagrade.

U sklopu manifestacije sajma bit će prezentiran i Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti sustavnom razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

Sajam braniteljskog poduzetništva održava se uz potporu Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a, koja se kroz široke programske aktivnosti ogleda u području upošljavanja/samoupošljavanja, radu i razvoju braniteljskih zadruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpore radu branitelja poljoprivrednika.

Promocija braniteljskih zadruga i drugi modeli socijalne uključenosti i afirmacije branitelja dobra su prigoda za upoznavanje gospodarskog potencijala braniteljske populacije, njihovog poslovnog predstavljanja i umrežavanja te popularizaciju braniteljskih proizvoda, priopćeno je iz Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.