Said Husejinović – Hvala Allahu što sam izbjegao smrt!

Izbjegao sam smrt. Samo dragi Allah me spasio sigurne smrti. Bio sam priseban u situaciji kada sam gledao smrt u oči. Neki stranac na cesti je izgubio kontrolu i krenuo pravo u mene. Naglo sam uspio skrenuti u stranu. Završio bih u velikoj provaliji, da nije bilo zaštitne ograde, odnosno branika, izjavio je Said Husejinović za portal Sportske.ba.

Vraćao se iz Tuzle za Sarajevo.

“Imao sam slobodan dan, pa sam došao kod svojih. Prije Kladnja, oko Stupara, iza velike krivine došlo je do sudara. Neki stranac, ne znam je li s Chevroletom ili drugim autom, očito je podcijenio taj dio puta. Ili ne poznaje najbolje ovu dionicu. Išao je brže nego što je trebalo. Nije mogao kontrolirati auto, pa ga je bacilo na drugu stranu, pravo na mene. Hvala Allahu da sam izbjegao smrt. I da nikome nije bilo ništa. Ima štete na autu, ali to je najmanje važno”.


Said je poslao poruku svim sudionicima u prometu.

“Ljudi, pazite kako vozite. U ovom periodu je daleko više automobila na cesti nego obično. Ima svakakvih auta, ali i vozača. Jedini način da sačuvate sebe i druge jeste da poštujete znakove, da se pridržavate ograničenja. Ja sam imao sreće. Možete stradati i kad se pridržavate svega, zato što se drugi opuste”.

Brzonogi napadač ima dosta ponuda, ali je pod ugovorom sa Sarajevom. Ljubimac je navijača. U situaciji kada na tržištu nema ni približno igrača njegove klase, njegov povratak u tim, može biti najveće pojačanje za FK Sarajevo.

“Ja sam profesionalac i treniram kao da ću sutra igrati. Do ljudi u klubu je da odluče” – kazao je Husejinović, koji je osim za Sarajevo igrao još za Mladost, Slobodu i Dinamo, a nastupao je i za bh. reprezentaciju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.