SAD upozorava na opasnost od mogućih terorističkih napada u Europi

Američki State Department upozorio je Amerikance na moguću prijetnju terorističkih napada u Europi na ljeto, poručivši da na meti mogu biti turistička mjesta, restorani i važni događaji, kao što je Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj.

“Upozoravamo američke građane na opasnost od mogućih terorističkih napada u Europi uperenih protiv važnih događaja, turističkih mjesta, restorana, trgovačkih centara i javnog prijevoza”, poručuje američko ministarstvo vanjskih poslova u upozorenju putnicima koje istječe 31. kolovoza.

“Velik broj turista koji u ljetnim mjesecima putuju u Europu bit će veće mete za teroriste koji planiraju napade na javnim mjestima, posebno na važnim događajima”.

U upozorenju putnicima navodi se da će Francuska biti domaćin Eura 2016. od 10. lipnja do 10. srpnja i da je francuska vlada produljila izvanredno stanje uvedeno nakon pariških napada 13. studenoga prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi, do 26. srpnja kako bi pokrila razdoblje od 2. do 24. srpnja, u kojemu se održava biciklistička utrka Tour de France.

“Francuska će od 10. lipnja do 10. srpnja biti domaćin Europskoga nogometnoga prvenstva. Stadioni na kojima će se igrati utakmice, prostori za navijače i sva mjesta u Francuskoj i diljem Europe na kojima će se prikazivati utakmice jesu potencijalne mete terorista”, navodi se u upozorenju američkoga ministarstva vanjskih poslova.

(Hina)

1 komentar

  • Zna SAD i kad i gdje i u kolko sati ce bit napadi jer ce ih kao i prije oni i narucit,a kad nevini ljudi poginu rec ce znali smo nismo reagirali kao i svaki put

Komentiraj: