SAD stvara potencijal za izvođenje ogromnog iznenadnog nuklearnog napada na Rusiju

lVisoki ruski vojni dužnosnik, Viktor Poznikir, rekao je za vrijeme današnje konferencije o razoružanju u Ženevi kako američki raketni štit (ABM – antiballistic missile system) u Europi – koji uključuje lokacije u nekoliko država istočne Europe te brodove koji patroliraju u blizini ruskih granica – stvaraju potencijal SAD-u da pokrene ogroman iznenadni nuklearni napad na Rusiju.

“Prisutnost američkih ABM lokacija u Europi, te ratnih brodova s ABM kapacitetima u morima i oceanima u blizini ruskog teritorija, stvaraju moćnu opciju za izvođenje iznenadnog nuklearnog raketnog napada na Rusiju”, rekao je Poznikir.

Nadalje, upozorio je kako američki raketni štit može pokrenuti novu veliku utrku u naoružanju, javlja RTL. Istaknuo je kako američki sistemi – locirani na prostoru Aljaske, Rumunjske i Poljske, mogu dovesti u pitanje sposobnost ruske nuklearne obrane. Također je procijenio kako će SAD do 2020. godine imati i do 1,000 raketa za preseretanje u blizini Rusije, što je direktna prijetnja ruskim raketnim kapacitetima.

Drugim riječima – SAD bi mogao Rusiju napasti nuklearnim oružjem, a Rusija ne bi imala mogućnost uzvratiti. To je nešto na čemu SAD radi već godinama, a projekt je jedan od glavnih uzroka velikih tenzija između Moskve i Washingtona.

Petodnevna konferencija koja se trenutačno održava u Švicarskoj okuplja međunarodni forum na kojem se raspravlja o globalnoj sigurnosti i ne-proliferaciji oružja za masovno uništenje. Na konferenciji sudjeluju predstavnici iz 65 zemalja.

(www.jabuka.tv) 
3 komentara

  • Rusija je vojno superiorna tukcima iz NATO-a, a ovi nikako to da skuže. Bolje im je da se ne petljaju oko Rusije, nije to više gladna i isiromašna Jelcinova Rusija, nego moćna i do zuba naoružana Rusija. Ta i takva vojno osposobljena Rusija danas je u stanju Nato smazat za doručak ili večeru. Rusija danas raspolaže raketnim sustavima takve moći i dosega kakve ovi tukci iz NATO-a ,neće imati sljedećih 15 godina. Isti slučaj je i sa zrakoplovima . Rusi su vojno 15-20 godina ispred ovih natovih letećih krntija, samo ovi bedasti amerikanci i englezi nikako to da skuže.-.čini mi se prave se englezi, samo bit će im kasno kad im to dođe iz guzice u glavu. Zadali su sebi cilj prije 20 godina da neutraliziraju Rusiju i te budale misle da su isada srednje devedesete u kojima su Rusi napola gladni.
    Neko se grdno zajebaje sa Rusijom , akada dobiju po pički od Rusa, ko Švabe sa onim luđakom Hitlerom , onda će imati vrimena za dugoročno kmečanje i žalovanje.

    • Eto nemaa nitko pametniji da o tom misli ,pa im vi bukvicu očitajte. Rusija se previše piše, i gura nos gdje mu nije mjesto, tako da im sa jednom za svagda mora pokazati ,gdje im je mjesto–

      • A Americi je kao mjesto na bliskom istoku i Ukrajini krim pripada Rusiji. Rusi u krimu su glasali za ocjepljenje i ukrajina tu nema sta trazit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.