SAD: Snažna oluja odnijela dva života

Rana zimska oluja s tzv. efektom jezera u petak je nanijela jak snijeg na dijelove zapadne države New York, uz prijavljena najmanje dva smrtna slučaja, prekide putovanje te očekivanje da će se “ledeni prah” povećati tijekom vikenda.

Oluja, koja je puhala s jezera Erie i Ontario, nanijela je do 1,5 metra i više snijega, a vlasti su priopćile kako se “čini da su smrtni slučajevi posljedica srčanog udara zbog prenaprezanja tijekom čišćenja snijega u teško pogođenom okrugu Erie”.

Kako su temperature padale, prva velika snježna oluja u regiji ove sezone pojavila se u četvrtak i pojačala u noći na petak, puno prije početka zime 21. prosinca.

Oluja s efektom jezera izazvala je sporadične nalete jakih oborina tijekom dana, zatrpavši neka područja snijegom od nekoliko stopa, a očekuje se da će potrajati do nedjelje, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Do petka, meteorološka služba izvijestila je o 1,7 metara snijega izmjerenom u selu Orchard Park u okrugu Erie, 25 kilometara južno od Buffala.

6 komentara

    • A okrenulo se vrijeme, Sjeverna Amerika zadnjih dosta godina ima problema sa ovim snjeznim olujama, dok Europa biljezi sve toplije vrijeme i sve manje snijega…

    • Boga, ako uopce postoji, sigurno ne zanimaju osvete i kazne za sta netko cini diljem svijeta, jer bi ga u suprotnom onda zanimalo i da ne umiru ljudi od raka i da nema patnje u svijetu. Medjutim, posto se i jedno i drugo desava… Bolje da si ulozio to vremena sto imas u obrazovanje i elementarnu pismenost, da ne pises ”nemozete” po Internetu, samo zato sto imas pristup.

  • Bog, zasigurno, nema nikakve veze s ovim vremenskim kataklizmama koje nam es događaju zadnjih deset -petnaest godina ali zato imaj onaj drugi, Njegov i naš Neprijatelj, Otac laži, kurvin sin i kozmičko smeće prve kategorije,sam Đavao ili Sotona, začetnik svakog neprijateljstva spram ljudskih stvorenja,Nažalost, to smeće koje sebe zove Sotona ima itekako značajan broj svojih pokloinika na ovom planetu i zato nam je tako zlo.
    Počevši od raznih sorosa, rokfelera, rotcchilda, Gatesa, muskova i ostalih hazara..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.