SAD nameće nove sankcije Rusiji

Američka vlada cilja na rusku proizvodnju oružja novim sankcijama, priopćilo je američko ministarstvo financija.

Navode da je sankcijama obuhvaćeno oko 200 tvrtki i 80 pojedinaca u trećim zemljama poput Kine, Belgije i Slovačke, koji navodno podupiru Rusiju u nabavi materijala za njezin oružani program. Sankcije su usmjerene i na rusku proizvodnju kemijskog i biološkog oružja, prenosi Dpa.

Današnje akcije dodatno će poremetiti i degradirati ruske ratne napore napadajući njezinu vojnu industrijsku bazu i mreže koje joj pomažu u opskrbi, rekla je američka ministrica financija Janet Yellen.

Također u srijedu, američki State Department optužio je Moskvu za korištenje raznih nadražujućih plinova tijekom sveopćeg rata protiv Ukrajine, čime se krši Konvencija Ujedinjenih naroda o kemijskom oružju, javlja Hina.

Sankcionirane su i tri osobe koje su navodno povezane sa smrću Alekseja Navaljnog. Kritičar Kremlja preminuo je u ruskom pritvoru u veljači.

Navalni, dugogodišnji i nepokolebljivi Putinov protivnik, umro je u zarobljeničkom logoru u Arktičkom krugu u Sibiru u veljači. Nije neovisno utvrđeno je li 47-godišnjak preminuo prirodnom smrću, kako stoji u njegovoj smrtovnici. Međutim, njegovi pristaše kažu da je ubijen.

Kao rezultat novih sankcija, sva imovina osoba pod sankcijama u SAD-u bit će zamrznuta. Američkim državljanima ili osobama koje se nalaze u Sjedinjenim Državama zabranjeno je poslovati sa sankcioniranim tvrtkama i pojedincima.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • SAD sotonska ljevicarska kabala. Dabogda sva krepala. Cili svit pati zbog ti psihopata i njhove “demokracije i ljudski prava”. Treba vama sankcije nametnuti dok izdahnete. Trump! Trump! i Space Force vas sredio, Dabogda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.