S kakvim prijevozom dalmatinski studenti putuju u Mostar? – Jabuka.tv

S kakvim prijevozom dalmatinski studenti putuju u Mostar?

“Nije se rodio tko bi čovjeku ugodio” stara je izreka, no kako vrijeme ide dalje tako za sobom vuče posljedice. Nekad se putovalo vlakom kao najjeftinijim prijevoznim sredstvom, tek nedavno je taj primat preuzeo autobus jer su u Dalmaciji “pruge” uglavnom ukinute i rijetko koja prometuje do Zagreba, a kamoli do Mostara.

Sve češće se putuje i automobilom koji možda nije toliko udoban kao noviji autobus, a opet ovisi s kakvim se automobilom i polazi na put, no sasvim sigurno je da se vozi vremenski duplo manje. Diobom troškova putovanje ispada i duplo jeftinije, no ne može si svatko priskrbiti prijevoz automobilom pa je “osuđen” na autobus.

S kakvim prijevozom studenti iz Dalmacije putuju u mjesto svog akademskog uzdizanja možete pročitati u odgovorima za portal Dalmacija News.

Toni Begović – Split: Putujem autobusom zato što mi je najjednostavnije tako. Cijena je prihvatljiva, 125 kn po osobi u jednom smjeru i uglavnom bude udobno. Putujem svaki drugi vikend za Split tokom akademske godine i to najčešće kad su ispiti.

Ivana Beroš – Makarska: Putujem autobuson i autom, a nadam se ne više autobusom. Cijena je previsoka, a prijevoz je udoban no zavisi koji je autobus. Sve manje idem u Mostar, ali odsad idem autom jer je isplativije i brže.

Matea Prkut – Dubrovnik: Putujem s autobusom u Mostar jer nemam položeno za vozački, ali kad ima netko od kolegica dogovorimo se i podijelimo troškove i put Mostara. Cijena prijevoza je prihvatljiva sa Centrotransom, a Globtour je preskup s njima sam dva puta išla. Prijevoz je udoban iako ljudima rijetko tko može ugoditi, taj se nije rodio ali dobro je.

Teo Grančić – Ploče: Putujem autobusom zato što nema druge opcije. Cijena karte nije prihvatljiva, neproporcionalna je kilometraži, prijevoz je udoban ali ne i siguran. Putujem jednom u dva tjedna.

Magdalena Jović – Imotski: Putujem autobusom i stopom. Češće stopiram zbog financija ili zbog toga što postoje tj. ne postoje linije koje često idu pa sam prisiljena ići u dva termina, jedan od njih je prerano a drugi prekasno pa mi se ne da čekati po par sati. Putujem na relaciji Imotski – Mostar ili Posušje – Mostar. Cijena prijevoza je prihvatljiva ali nekad si ne mogu priuštiti oba smijera, a prijevoz je udoban.

Mladen Nola – Podgora: Ne putujem autobusom jer je karta toliko skupa da me jeftinije izađe čak i kad sam putujem autom koji prosječno troši, a i duplo brže dođem. Putujem vlastitim autom svakih 4 do 5 tjedana.

Matea Vučko – Makarska: Ponekad putujem autobusom, cijena je previsoka, prijevoz je katastrofa, neudoban i nesiguran, a sada uglavnom putujem autom s prijateljima i ako netko naleti tko ide u istom smjeru gdje i ja.

Tea Bevanda – Split: Ne putujem autobusom zato jer imam jeftiniji, sigurniji, udobniji i prilagodljiviji prijevoz. Putujem autom koji ide na dizel, troši kao upaljač, zato i ne idem autobusom. Nekad putujem 2 do 3 puta tjedno, a nekad ne dođem 3 miseca, ovisno o situaciji.

Mate Paštar – Sinj: Putujem osobnim automobilom zbog uštede vremena i ovisno o potrebi odlaska na fakultet, imam diplomski još odraditi pa samo radi toga idem jednom mjesečno.

(Dalmacija News)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.