Ruža Tomašić napušta Europski parlament prije kraja mandata

Ruža Tomašić u Strasbourgu se uspjela izboriti za ukidanje zabrane izlova plave ribe u Jadranu pa najavila kako odlazi iz Europskog parlamenta.

Europska komisija odustala je od uvođenja kvota odnosno, ulov male plave ribe u Jadranskom moru neće se ograničiti. Podsjetimo, komisija je kvotama željela ulov ograničiti na 50.000 tona ribe na jadranskom području, dok samo Hrvatska lovi 60.000 tona.

Tomašić kaže kako ta odluka znači opastanak hrvatskih ribara jer se ribarska industrija sastoji od 80 posto izlova male plave ribe. Ovom odlukom sačuvat će se 10.000 radnih mjesta, kaže Tomašić.

Komisija je pokušavala razgovarati sa mnom da promijenim mišljenje. Rekla sam da sam razgovarala s ribarima i znanstvenicima i da oni nisu u pravu da sam ja u pravu i nema šanse da ću odustati.

Oni su rekali da im je glavna zaštita ribljeg fonda, a svima nam je važna zaštita ribljeg fonda, ali isto tako i socio-ekonomski utjecaj koji ne možemo poremetiti, kaže Tomašić koja se upravo zbog ovog kandidirala za drugi mandat u parlamentu kojeg ne namjerava odraditi do kraja.

Usrećit ću neke ljude, neću odraditi mandat do kraja, 30. lipnja 2021. je moj zadnji dan u Europskom parlamentu, kazala je Ruža Tomašić u Dnevniku Nove TV i otkrila da će je naslijediti Ladislav Ilčić.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.