Rusija je postala zemlja s najvećim brojem sankcija

Rusija je zbog agresije na Ukrajinu pretekla Iran i Siriju i postala zemlja s najvećim brojem sankcija na svijetu.

Prema podacima stranice za praćenje sankcija Castellum.ai, 2.754 sankcije su već bile na snazi ​​protiv Rusije prije 22. veljače ove godine, prenosi BBC.

U danima nakon invazije na Ukrajinu uvedeno je još 2.778 sankcija, čime je ukupan broj porastao na 5.532 – što je više za 3.616 sankcija koje su uvedene Iranu čime je Rusija preuzela neslavno prvo mjesto.

Iza Rusije slijede Iran, Sirija, Sjeverna Koreja, Venecuela, Mijanmar i Kuba.

Sjedinjene Američke Države su izvor najvećeg broja sankcija s 21 posto, a iza njih su Velika Britanija i Europska unija s 18 % udjela u sankcijama.

Izvor: Castellum.ai

Zemlje širom svijeta pojačale su sankcije Rusiji u pokušaju da izvrše pritisak na Moskvu da zaustavi agresiju na Ukrajinu koja je započela 24. veljače, prenosi Klix.ba.

Unatoč sankcijama i osudama cijelog svijeta, režim Vladimira Putina još ne popušta na terenu, a ni nakon treće runde pregovora dužnosnika Kijeva i Moskve ne nazire se prekid vatre s obzirom na uvjete koje obje strane zahtijevaju.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ovim govnarima treba uvesti još sankcija, svake moguće vrste. Govnari komunističko-fašistički. Nabijem im Rusa Putalja i Bjelorusa Krmečenka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.