Rusija izgubila 40 posto snaga koje je poslala u Ukrajinu

Rusija je izgubila do 40 posto postrojbi koje je poslala u Ukrajinu, objavio je glavni stožer ukrajinske vojske rano u srijedu.

Te ruske postrojbe su ili potpuno uništene ili više nisu stanju voditi borbe, navodi se u dnevnom biltenu stožera, no bez preciznih brojki. Informacija se nije mogla neovisno provjeriti.

Područje oko Mariupolja koji je pod opsadom i dalje je u najtežem položaju. Ruska vojska pokušava blokirati grad sa zapada i istoka lučkog grada, ali je pretrpjela “značajne gubitke”, navodi se u biltenu.

Ukrajinske vlasti su priopćile da je oko 20.000 ljudi iz Mariupolja, na Azovskom moru, uspjelo doći na sigurno u utorak.

Gotovo 30.000 civila diljem zemlje uspjelo je u utorak napustiti ugrožena područja, ali kolonu s humanitarnom pomoći za Mariupolj još uvijek blokiraju ruski vojnici, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

U regiji Odese ruski brodovi su granatirali ukrajinsku obalu, ali nije bilo pokušaja iskrcavanja, rekao je savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova Anton Heraščenko, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)

11 komentara

  • Svak normalan zna da Ukrajinci lažu da ih je više, Rusi lažu da ih je manje a istina je između ta dva broja. Prije desetak dana su Rusi priznali 500 poginulih, Kijev tvrdio >10000 mrtvih dok Ameri nisu dali procjenu od 2000-4000. Od tada je Kijev promijenio u >10000 mrtvih i RANJENIH. Istina je uvijek bila prva žrtva rata, pa ne treba vrlo vjerovat nikome. Vjerojatno je riječ o 1-2 tisuće, što je drama puno – za koga god ti navijao.

   • Sigurno nije ni riječ o 1-2 tisuće. Ako su Rusi nakon 5 dana rata potvrdili 500 poginulih to znači da ih je već tada bilo 3-4 puta više dakle skoro 2 tisuće. Danas je 21. dan rata. Ruski gubici su vjerojatno oko 5-6 tisuća što su oni možda u najcrnjim scenarijima i planirali ali problem je u tome što nisu sa tolikim žrtvama još uvijek ostvarili ništa. Da bi pokorili cijelu Ukrajinu trebaće im ipak najmanje 100.000 poginulih a možda i nekoliko puta više. Nemaju snagu za to

 • Koje licemjerje! Amerika razorila pola danas poznatog svijeta, uvalila ukrajinu u go*na, da ne zaboravim da ni nama nije duzna ostala, i sada opet, po tko zna koji put, glumi mirotvorca. Sta je s ovim ljudima sto podrzavaju svako glupost koja se napise i procita? Misli li itko svojom glavom?

 • Rusija gubi ovaj agresivni rat protiv Ukrajine.Zlotbor Putin će završiti kao i svi drugi ruski komunistički diktatori, prije ili kasnije.Narod kao Ukrajinci koji je toliko propatio pod komunističkim zlom u dvadesetom stoljeću zaslužuje slobodu i mir.Tako će i biti,amen!

 • Nebriga me nitko,
  Ali ove ,,Putinovce sve u Moscwu protrat,,nek tamo zive i zarađaju marke,eure,,a onda u Čečeniju,,,
  pa cete vidit šta je život,,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.