Rusi u akciji: Pogledajte kako se bore protiv bezobraznih vozača

Udruga građana Ruske Federacije koja je ujedno i federalni projekt pod nazivom “STOP bezobrazluku” nastoji podići svijest vozača o pravilima ponašanja u prometu na teritoriju, kako Ruske Federacije, tako i bivših država SSSR-a.

Sve svoje “akcije” uredno dokumentiraju kamerama i objavljuju na svom “YouTube” kanalu “StopXAM”. Ovim putem oni na komičan način pokušavaju prijestupnike staviti na stub srama, javno prozvati njihovo bahato ponašanje koje se nerijetko završava pogrdnim riječima, prijetnjama i “fizičkim obračunima”.

Ovi hrabri momci i djevojke s kamerama i velikim naljepnicama u rukama prvo kulturno riječima ukazuju na greške vozača, bilo da je to nepropisno parkiranje, zaobilaženje gužve u prometu prelazeći preko nogostupa ili zelenih površina ili bilo koji drugi vid kršenja pravila. Svaki nesavjesni vozač koji nastoji ustrajati u svom prekršaju bude “nagrađen” velikom naljepnicom na vjetrobranu svog automobila na kojoj piše: “Mene ne zanima što vi mislite, ja ću se parkirati gdje hoću”.

Projekt “STOP bezobrazluku” nailazi na veliko odobrenje građana . Na njihov “YouTube” kanal pretplaćeno je 1.639.687 ljudi, a u prosjeku svaki video pregleda između jednog i dva milijuna ljudi. Dosta njihovih video uradaka su titlovani na engleskom jeziku radi općeg razumijevanja i dostupnosti široj populaciji ljudi koji također odobravaju njihove postupke.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.