Rusi o Hrvatskoj: Napad predvidljiv, najopasniji Perišić i Rebić

U subotu (20 sati) u Sočiju se za mjesto u polufinalu SP-a bore Hrvatska i Rusija pa je sada pozornost medija u zemlji domaćina usmjerena prema hrvatskojreprezentaciji koja se secira do najmanjih detalja.

Ruski Sport Express donosi nekoliko tekstova o Hrvatskoj, a u jednom se do detalja analizira snaga Dalićeve momčadi, njezine prednosti i mane…

Novinar toga portala piše da se s pobjedama u skupini protiv Nigerije, Argentine i Islanda hrvatska reprezentacija isprofilirala kao jedna od najorganiziranijih na cijelom turniru i da bez obzira što je dojam pokvaren protiv Danske to ne znači da je enzuzijazam kod Hrvata splasnuo.

Piše se kako smo protiv Skandinavaca pokazali sličan nogomet kao u skupini, bez dodavanja, ali i bez propusta, kako je momčad Zlatka Dalića uravnotežena, s nekoliko svjetskih igrača te bez očitih slabosti, ali da postoje neka ograničenja koja se mogu iskoristiti.

Kao prednosti Hrvatske ovaj novinar navodi što hrvatska reprezentacija voli imati posjed, dominirati terenom, ali da za razliku od Španjolske, hrvatski nogomet je vertikalniji i brži odnosno da im ne treba 25 dodavanja da bi došli do gola nego 3-4.

Taj portal smatra da Modrić i Rakitić nisu najopasniji igrači nego Perišić i Rebić koji su brzi čvrsti, atletski moćni, izdržljivi i uporni. Za Rebića kažu i da igra čvrsto uvijek na rubu prekršaja.

Navodi se i da su hrvatski bokovi dosta ofenzivni, pri tome misle na Vrsaljka i Strinića, a da više pozornosti ruska obrana mora posvetiti prvospomenutom.

Isto tako Sport Express smatra da se Hrvati kreću lagano i rade dobar pritisak, da izgubljenu loptu pokušavaju odmah vratiti kako bi naglo udarili te da prisutnost tri brza i jaka napadača pridonosi visokokvalitetnom pritisku.

Poseban odlomak je posvećen Modriću kojeg smatraju da je ‘mozak’ ekipe koji ima najbolji pregled i donosi odluke brže od ostalih.

Spominje se i obrana koja je primila tek dva gola i to jedan u nevažnoj utakmici s rezervnim sastavom protiv Islanda te protiv Danaca koji je došao zbog zbunjenosti.

Što se tiče nedostataka, njihov novinar smatra je je Hrvatska u ofenzivnom dijelu monotona i predvidljiva, da samo treba zatvoriti bokove (Rebić, Perišić) kao i neutralizirati Modrića u veznom redu.

Također, piše se da iako obrana izgleda pouzdano, da u njoj postoje slabosti. Kao najslabiju kariku momčadi Rusi izdvajaju lijevi bok odnosno Strinića za kojeg kažu da nije bio previše na terenu u klubovima zadnje dvije sezone, da pokazuje slabu koordinaciju i kako je on idealna prilika za ruskog desnog bočnog Maria Fernandesa.

Za Lovrena ovaj novinar kaže da ima impresivne fizikalije, ali da se zna izgubiti u prostoru i da će imati problema sa Dzubom i Smolovom.

I za kraj se naglašava fizička pripremljenost hrvatskih reprezentativaca koji su protiv Danske izgledali kao da su pali u nastavku odnosno zaključak je da će ruski nogometaši moći trkom bez problema parirati Hrvatskoj, prenosi Tportal.hr.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.