Rusi nadigrali Hrvatsku i izborili četvrtfinale protiv Grka

Hrvatska košarkaška reprezentacija na drugom EuroBasketu zaredom završila nastup porazom u osmini finala. U Istanbulu je bolja od Hrvatske bila Rusija sa 101:78 (25:23, 21:19, 26:15, 21:29).

Prije dvije godine u Lilleu po Hrvatsku je bila kobna Češka koja je pobijedila 80:59, a i u Istanbulu se ponovila slična situacija.

Hrvatska je u prvoj eliminacijskoj utakmici potpuno podbacila, osim Bojana Bogdanovića i Ivana Ramljaka nijedan igrač nije bio raspoložen za igru. Posebno je uočljiv bio izostanak učinka Darija Šarića. U pet je utakmica u skupini imao prosjek od 7.4 skokova i 2.8 asistencija, a u nedjelju je skupio samo dva skoka i asistenciju.

Nerješiva enigma za hrvatsku obranu bio je Aleksej Šved koji je utakmicu završio sa 28 koševa i 12 asistencija, dok je Bogdanović susret završio s 28 poena.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Savudrijska vala, nogometaši, košarkaši, OECD, Pelješki most, Jasenovac, HOS ZDS, Slovenija, Srbija, Mađarska, BiH, GB, Njemačka, EU Komisija, Zvizdić, Osmanović, Vučić+srpski i srbijanski establishment, Izetbegović+bošnjački establishment, cjelokupni slovenski establishment, cjelokupna orjuna, antifa, uguzmiloradi, i kada tome dodaš ove iz vlasti kojima je korupcija sredstvo za postizanje ciljeva osobnog “snalaženja”, šta ti ostade? Nema svjetla na kraju tunela, niti ima rezultata politike “čistih ruku” kako se nekada volio hvaliti Plenky. Od “čistih ruku” mu osta otpad od HNS-a i Pupovčeva tri prsta. Ako u cijeloj priči spadneš na to(HNS+troprsti Pupovac) onda treba ići po novi mandat ili se povući u “hladovinu”. Pa Plenkyu bi provociranje novih izbora moglo samo donijeti višestruku korist s obzirom na retoriku zaoštravanja politike susjeda i “komšija”. Zašto se “šuti” o svemu i nema aktivne obrane kod Hrvata? Da li je to slučajno? Slučajnosti nema. Politički establishment je prosto potkapacitiran jer nema dovoljne mase koja će iznjedriti kvaliteta, a osim toga zahvaljujući poznatoj podobnjačkoj selekciji u politici nema kadra koji zna, hoće i može. Ovo što imamo je šaka jada, pa s toga i ubiremo rezultate od šake do lakta.

Komentiraj: