Rusi bez milosti: “Rušit ćemo svaki avion koji uđe u naš prostor nad Sirijom”

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je i da je od 19. lipnja opozvalo suradnju sa SAD-om u sprečavanju zračnih incidenata nad Sirijom

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da će sve letjelice nad Sirijom, u području djelovanja ruskog zrakoplovstva, smatrati ciljevima, prenose ruske novinske agencije.

Izjava je uslijedila nakon što je američki borbeni zrakoplov u nedjelju srušio sirijski vojni zrakoplov u području Rake a Washington je poručio da je taj zrakoplov bombardirao položaje u blizini snaga koje podupire SAD. Damask tvrdi da je zrakoplov bio u misiji protiv militanata Islamske države.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je i da je od 19. lipnja opozvalo suradnju sa SAD-om u sprečavanju zračnih incidenata nad Sirijom.

SAD uoči rušenja sirijskog zrakoplova nije koristio taj kanal za komunikaciju, navelo je rusko ministarstvo obrane.

Rusko ministarstvo preciziralo je da će sve letjelice zapadno od Eufrata biti praćene i smatrane ciljevima ruske protuzračne obrane u Siriji.

Rusija ima sustave S-300 i S-400 u Siriji, kao i desetke lovaca i borbenih zrakoplova.

(Hina)


2 komentara

  • Malo čudno da Amerikanci i Rusi imaju svoj zračni prostor nad Sirijom…Vjerovatno i Erdogan i Turska imaju svoj dio zračnog prostora isto nad Sirijom.Što ima onda taj jadni sirijski narod,ruševine,rat,mrtve,ranjene,glad itd…Teško malim dok im velike sile vode politiku u državi..

  • Sirija je inače bila među rijetkim ako ne i jedinim državama na Bliskom istoku gdje su sve različite vjere živjele u normalnim odnosima, jedni pored drugih, npr.za razliku od Izraela, Egipta, Iraka, itd., i ko god imalo se kuži u globalnu geopolitiku a može svatko to i pronaći na googleu preko wikileaksa da su upravo zbog toga još 90ih god.prošlog stoljeća Ameri ubacili na desetke svojih tajnih agenata u Siriju, naravno kako bi se postepeno stvorila (naravno od Amera i Izraelaca) tzv.oporba protiv Assada, i ta oporba je u biti samo paravan za američko(židovsko) djelovanje u Siriji, koje podrazumijeva dil oružja, stvaranje terorista i t d., i sad kao oni glume policajce na poligonu kojeg su oni sami proizveli, ali nitko neće živjeti vele na ovoj zemlji tako da će svima koji stoje iza ovog nemilog rata pogotovo ovim ratnim generalima amerike, rusije, židovima i ostalim velikim igračima uskoro sve doći na naplatu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.