Runtić: Dosta mi je razbojnika koji misle da je Hrvatska Agrokor

HDZ je pokušao potkupiti Hrvoja Runtića iz Mostovog Kluba zastupnika da ne glasuje za nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću, tvrde Mostovci, a Runtić je pokušaj potkupljivanja danas prijavio policiji. Nakon toga osvrnuo se na cijeli slučaj,prenosi Dnevnik.hr.

“Dosta mi je razbojnika koji misle da je Hrvatska Agrokor u kojem se oni mogu ponašati kao Todorić prema blagajnicama. Vidio sam prije par minuta da je čovjek koji mi je donio ponudu reagirao, a ja sam takav rasplet situacije već i predvidio. Istina je da se ovakve ponude nikada ne donose na listu A4 papira s potpisom i pečatom.

Preko posrednika meni je poručeno da glasam za povjerenje Zdravku Mariću. Poručeno mi je da mogu biti protiv opoziva Bože Petrova te da bi bilo dobro da izađem iz Mosta te to napravim kao nezavisni zastupnik. Oni su upoznati s mojim financijskim situacijama te su mi rekli da tih problema više neće biti. Znači jedan od 330.000 blokiranih bit će spašen, a moja supruga da će dobiti posao”, rekao je Hrvoje Runtić.

“Policiji sam prijavio taj događaj, čovjeka koji je bio posrednik. U policiji su rekli da će oni nastaviti istragu u tom smislu, a ja sam im rekao da im stojim na raspolaganju. Ono što vam nisam rekao, jest da je u svim tim ponudama meni nuđeno da će biti riješen i moj slučaj sa Živim zidom. Moja priča ne ide na tu razinu niti na osobnu razinu protiv Živog zida.

Volio bih da DORH radi svoj posao. Oni bi trebali dosad barem jedan milimetar pomaka napraviti u tom smislu. Imam najjeftiniji mobitel, nemam auto, kuću i ne patim na materijalne stvari. Mene se ne može kupiti materijalnim stvarima”, poručio je Runtić.

“Zašto ja u svemu ovome? Zato što sam vjerovao da imamo četiri godine pred sobom i da možemo promijeniti taj ovršni zakon i spasiti te ljude”, rekao je.

Osvrnuo se i na moguću tužbu Drage Veselčića.

“Neka tuži, slobodno. Ja se radujem njegovoj tužbi. Spreman sam na detektor laži”.

O mogućem podmetanju od strane HDZ-a je rekao: “Jedan mi je novinar danas rekao da je to možda sukob unutar HDZ-a. Ja vam nisam profesionalni političar”.


Veselčić: Ostao sam zgrožen današnjim optužbama

Podsjećamo, Mostovci Božo Petrov i Nikola Grmoja rekli su je da je HDZ pokušao potkupiti njihovog saborskog zastupnika Hrvoja Runtića da ne glasuje za nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću.

”Obećavajući mu da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će se kuća vratiti. Pitali su ga ima li problema s Ovršnim zakonom. Da će se uvrstiti sve što poželi u Ovršni zakon samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za povjerenje vladi Andreja Plenkovića”, rekao je danas Božo Petrov. Isto je u Dubrovniku potvrdio i NIkola Grmoja, a najavljeno je da Hrvoje Runtić odlazi na policiju prijaviti ovo kazneno djelo.

Kako se kao osoba koja ga je pokušala podmiiti navodi Drago Veselčić, on je poslao priopćenje u kojem demantira da je pokušao podmititi Runtića. ”Ostao sam zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u „pokušaju podmićivanja“ dotičnog zastupnika Mosta. Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične’, napisao je Veselčić.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

  • agrokor je hrvatska njima za pljačkanje države ali šta češ -domoljubi HDZ SDP–2 su kluba bratska živila hrvatska

  • Runtic pravi razbojnik, vidi mu se na ovoj faci. Kad budes gospodin kao Plenkovic i Maric onda se javi. Ne ulazim u politiku i ne zelim, ali ovakve izjave da je netko razbojnik, mislio je na HDZ to je dno dna. Nemojte misliti da branim bilo koga,ovakve izjave davati, pa dokle ovo ide ljudi boziji

  • hdz je korumpiran i gadljiv do bola. Unistit ce nam Hrvatsku za koju smo se borili. Narode, dodjite pameti i ne glasajte za njih. i sigurno ce nam biti bolje!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.