Rukometni suci stupili u štrajk, odgođeno prvo kolo Premijer lige BiH

Ovog vikenda trebala je započeta nova sezone rukometne Premijer lige BiH, no 1. kolo je odgođeno jer su suci stupili u štrajk!

Naime, u srijedu održan je sastanak Rukometnog saveza BiH i Udruge rukometnih sudaca BiH, kojem su prisustvovali i svi predstavnici klubova, na kojem je postignut dogovor o troškovima službenih osoba na utakmici. No, samo dan poslije, iz URSBiH izdano je priopćenje u kojem je rečeno da RS BiH nije ispoštovao dogovor te je URSBiH donijela odluku da suci neće obavljati svoje dužnosti na utakmicama Premijer lige, odnosno, da su do daljnjega u štrajku te je neizvjestan početak nove premijerligaške sezone.

Naime, sucima su smanjeni troškovi prijevoza s 0,50 KM na 0,40 KM po kilometru, a dnevnica je smanjena s 50 KM na 25 KM. S obzirom da se po službenom troškovniku puna dnevnica od 50 KM isplaćuje ukoliko je grad iz kojeg sudac dolazi udaljeniji za 150 km od grada u kojem obavlja dužnosti u jednom smjeru, ukoliko je kilometraža manja od 150 km, prošlih sezone dobivala se dnevnica od 25 KM, a prema sadašnjem stanju dobili bi samo 12,5 KM.

Suci su do daljnjega u štrajku, a kako će se situacija razvijati i kada će započeti nova sezone rukometne Premijer lige BiH, saznat ćemo u sljedećih nekoliko dana.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.