Ruk: HT ERONET je na prvom mjestu po udjelu pametnih telefona u BiH

Tomislav Ruk, član Uprave – izvršni direktor za nepokretnu mrežu JP HT d.d. Mostar govori o poziciji HT Eroneta na tržištu, trendovima, te onome što iz ove tvrtke možemo očekivati u budućnosti.

Kakva je pozicija HT ERONETA na tržištu, koje su to usluge koje vas čine liderom, drukčijim od ostalih?

– HT ERONET zauzima lidersku poziciju u distribuciji TV sadržaja na tržištu kojeg pokriva infrastrukturom. Pretpostavka je da će broj korisnika Pay TV tržišta nastaviti rasti i u idućem razdoblju, jer Pay TV platforme nude veći broj ekskluzivnih sadržaja, interaktivnost s korisnicima, kao i dodatne usluge fiksne i mobilne telefonije interneta u odnosu na klasičan prijem TV sadržaja.

– HT ERONET danas može ponuditi kompletnu uslugu za svaki dom i kompaniju (mobilnu i fiksnu telefoniju, internet i TV) po čemu se posebno izdvaja kao telekom. Kombinacijom usluga koje nudimo korisnik povećava zadovoljstvo korisničkim iskustvom kroz razne pogodnosti i uštede koje s tim ostvaruje. Zanimljivo je istaknuti da je HT ERONET već prebacio sadašnju penetraciju ADSL/VDSL usluge u BiH.

Kakvi se trendovi očekuju?

– Tu je svakako konvergencija medija. Naime, sve više korisnika na svojim pametnim telefonima prati videosadržaje.

HT ERONET se tome prilagodio na način da smo ponudili uslugu HOME.TV Player koja nudi TV sadržaje na različitim medijima (pametnom telefonu, tabletu, PC i sl.) i tako svojim korisnicima osigurali pravu „multiscreen“ ponudu. Tako pametni telefon i tablet postaju središnje mjesto na kojem korisnik može pogledati sportske sadržaje, vijesti, vremenske prognoze, kao i sudjelovati u komunikaciji na društvenim mrežama koje uključuju razmjenu sadržaja kao što su poruke, glazba, video i slično. Pametni telefoni i tableti postaju pokretni televizori.

Kakva je pozicija HT ERONETA na tržištu vezano za broj korisnika pametnih telefona i kako se kreću udjeli korisnika Pay TV usluge?

– Blizu polovice korisnika mobilne mreže u BiH posjeduje pametni telefon, a HT ERONET prelazi taj prosjek i na prvom je mjestu po udjelu pametnih telefona na tržištu Bosne i Hercegovine. Razlog većoj penetraciji Pay TV usluge u odnosu na regiju je u tome što susjedne zemlje obiluju bogatijim i kvalitetnijim sadržajima kroz zemaljski antenski
prijem, dok to nije slučaj s Bosnom i Hercegovinom, pa se korisnici lakše odlučuju za Pay TV uslugu.

Ovaj razgovor vodimo jednim lijepim povodom a to je jubilarni korisnik ADSL/VDSL usluge HT Eroneta. Možete li nam kazati nešto o tome?

– Drago nam je da smo dobili jubilarnog korisnika ADSL/ VDSL usluge ili kolokvijalno kazano interneta. Kako je ovaj korisnik prevagnuo da ostvarimo prelazak magične stope penetracije korisnika broadband usluga, odlučili smo da se taj korisnik i nagradi. Radi se o gospodinu Mirku Ćosiću iz Busovače koji je korisnik HOME. TV TRIO paketa. Kao i većina naše baze, ujedno je korisnik i mobilne telefonije, što ga čini pravim predstavnikom našeg prosječnog korisnika.

Kako ćete nagraditi korisnika?

– Navedenom korisniku ćemo darovati besplatno korištenje TRIO Super 3 paketa brzine do 50/4 Mbps, Plus paketa kanala, HBO Premium paketa te HD Arena Sport paketa kanala u razdoblju od godinu dana, i to tako što će biti oslobođen plaćanja svih mjesečnih pretplata i naknada. Pored toga, korisnika smo nagradili uređajem Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 (Wi-Fi) kao i darom u vidu odgovarajućeg promidžbenog materijala HT ERONET-a.

I na kraju, što u budućnosti možemo očekivati od HT ERONET-a?

– Konkretno, već u idućoj godini planiramo značajniji tehnološki zamah u smislu većih ulaganja u nove tehnologije. S druge strane, i dalje ćemo nastaviti podržavati projekte lokalnog karaktera, značajne sponzorske događaje i aktivnosti.

(Večernji list)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.