Dragan Čović pokrovitelj III. Kongresa o katastru u BiH

U okviru priprema za održavanje III. Kongresa o katastru u BiH, predstavnici Geodetskog društva Herceg-Bosne, Adelko Krmek predsjednik Društva i predsjedavajući Organizacijskog odbora, Ivan Lesko predsjedavajući Znanstveno-stručnog odbora i direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović, imali su prijam kod Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.

Tom prigodom predsjedavajući dr.Dragan Čović je upoznat s tijekom priprema za održavanje Kongresa, kao i o trenutnom stanju sektora zemljišne administracije u Federaciji BiH i BiH.

Inače, III. Kongres o katastru u BiH održat će se u Mostaru od 2. do 4. prosinca godine pod visokim pokroviteljstvom Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH gospodina dr.Dragana Čovića, na čemu su mu se predstavnici Geodetskog društva posebno zahvalili, te istovremeno uputili poziv da sudjeluje na ceremoniji otvaranja Kongresa i svečano ga otvori.

Ovogodišnji Kongres o katastru u BiH zasigurno je jedan od najvećih događaja u sektoru zemljišne administracije u regiji i zauzima respektabilno mjesto u europskom kalendaru zemljišne administracije i infrastrukture prostornih podataka.

Osim domaćih stručnjaka iz BiH, okupit će i predstavnike svih katastarskih i kartografskih agencija iz regije, te pojedinih europskih zemalja.

Izabrane teme za Kongres su aktualne i pružit će odgovore na mnoge izazove sektora zemljišne administracije.

Ovo će ujedno biti i prilika za predstavljanje, kako sudionicima tako i javnosti, realiziranih projekata i projekata koji se namjeravaju realizirati u sektoru, kao i za osvrt na poteškoće u kreiranju i distribuciji geoprostornih podataka.

(www.jabuka.tv)