“Ronhill”: U jednoj akciji oduzeto preko 1.700 kg duhana spremna za crno tržište

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje iz regionalnoga centra Tuzla izveli su na području Obudovca operativnu akciju kodnoga naziva “Ronhill“.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje te Uprave, ovom prilikom pronađena je i oduzeta velika količina duhana namijenjenoga crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, kao i poseban stroj za rezanje duhana. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 170.000 KM.

U akciji kodnog naziva “Ronhill” izvršen je pretres obiteljske kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu osobe inicijala P. P. na području Obudovca, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenoga pretresa pronađeno je 1.033 kg sitno rezanoga duhana bez trošarinskih markica i 685 kg duhana u listu.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda”, iz člana 210a, Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenoga zakona BiH.

Prilikom aktivnosti na terenu službenici UNO koristili su posebnu specijaliziranu opremu, koja je bila predmet donacije Vlade SAD-a kroz program EXBS, kao i stečena znanja na posebnim obukama organiziranim kroz spomenuti program.

Iz UNO posebno ističu da je u 2018. godini Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO u regionalnom centru Tuzla, uključujući i ovu akciju, ukupno oduzela 1.700 kg rezanog duhana, 685 kg duhana u listu, 5.643 kutija cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta.

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.