Roman “Svjetla strana sunca” Mate Grbavca predstavljen u Ljubuškom

Roman „Svjetla strana sunca“ autora, prof. Mate Grbavca, sinoć je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom predstavljen ljubuškoj čitalačkoj publici. Roman je predstavio Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Uz brojne znalački oblikovane likove, događaje i događanja kako na širem tako i na intimnom planu, autor u svojoj knjizi slika snalaženje i „nesnalaženje“ ljudi u vremenu, ljude s periferije koji su igrom nesretnih događanja došli u situaciju  da ugrabe ili dograbe djelić sreće i zadovoljstva.

Ulomke iz romana čitali su ljubuški gimnazijalci Ivan Herceg i Klara Vukojević.

Na iznenađenje nazočnih jedan ulomak iz romana pročitao je i Nevenko Barbarić, načelnik Općine Ljubuški. Jednu Matinu pjesmu iz zbirke „Pepine čudesne zgode“ pročitala je Matina unuka Pepa.

Mladi ljubuški pjesnici, koji su već izdali svoje knjige, Simona Barišić i Luka Kravić pročitali su po jedan svoj uradak.

Večer su svojim glazbenim nastupom upotpunile članice Ženske klape Zvizdan iz Posušja.

Program je vodila Anamarija Nosić.

Na kraju se autor zahvalio svima koji su pomogli da knjiga „ugleda svjetlo dana“, te svima koji su došli na predstavljanje romana, a posebice onima koji su sudjelovali u promociji.

(Radio Ljubuški)

Komentiraj: