Općinski sud Mostar ostao bez novca

Iz Općinskog suda Mostar uputili su nadležnim instancama u HNŽ-u, ali i Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, pismenu informaciju kojom su ukazali na poražavajuću činjenicu kako ova pravosudna institucija nema novca za elementarno funkcioniranje.

Upozorili su da, ako ne budu poduzete odgovarajuće mjere, mogu raditi do 6. srpnja, pogotovo jer nemaju novca za plaćanje troškova za slanje pošte.

Tako se po hodnicima Suda uveliko govori kako je samo pitanje dana kada će sudski dostavljač poštu, i to onu hitnu, početi raznositi u ruksaku, pješice po Mostaru, ali i kako je sramotno da novca za uredski materijal imaju samo do kolovoza.

Predsjednik Suda Marin Zadrić u pismu, do kojega je došao Dnevni avaz, nadležne je upozorio i na to kako preseljenjem u novu zgradu imaju veće izdatke za električnu energiju, koje plaćaju i za Zemljišnoknjižni ured u Mostaru, ali i Čitluku. Istaknuo je i da naknada za topli obrok i prijevoz uposlenicima može plaćati do studenog.

‘’Svako zaduženje preko sredstava propisanih proračunom podrazumijeva krivičnu odgovornost predsjednika Suda koji bi, eventualno, naložio probijanje proračunskih sredstava. To praktično znači prestanak rada Suda već u prvom tjednu srpnja’’, napisao je Zadrić.

U izjavi za Dnevni avaz, Zadrić je samo potvrdio kako je uputio informaciju na adrese nadležnih.

(Dnevni avaz)

1 komentar

Komentiraj: