Roman “Medaljon” bit će predstavljen i u Gorancima

Mostarska pjesnikinja Anita Marinac predstavit će svoj roman privjenac 4. srpnja u Gorancima, u sklopu Kulturnog ljeta župe goranci.

Roman Medaljon predstavljen je već u Zagrebu, Zadru, Splitu, Širokom Brijegu, Čitluku i Mostaru, a Goranci su posljednja postaja u ovoj sezoni. Zanimljivo je to da je glavni junak ovog romana rođen u Gorancima, a i dio radnje se odvija upravo tamo.

Medaljon je prvi roman o hercegovačkim Škriparima, u kojem se isprepliću tri sudbine tri različita lika, koji su su svi tragično završili. Posljednji preživjeli bio je Ante Marić s Goranaca, škripar koji je najdulje izdržao progone Ozne i Udbe, a ubijen je u mostarskom Sjevernom logoru, u rano ljeto 1952. godine.

Autorica ove knjige je više puta istaknula kako joj je dovršenje ove knjige ostvarenje velikog sna o tom da izvadi skoro zaboravljene detalje iz tragične hrvatske prošlosti i ostavi na znanje mladim naraštajima.

U programu predstavljanja u Gorancima, najavljenom za 4. srpnja, s početkom u 20 sati u Osnovnoj školi Pod Jelom, osim autorice, sudjelovat će i književnici Dragan Marijanović i Ivan Baković.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Cestitke za knjigu trebaju pozvat jos zive iz Raske Gore i Bogodola a Goranci svakako
    Jer odozgo su susjedi i posli u pohod unistavanja
    Odozgo su poceli po Hercegovini unistavanje zivlja
    Nisu se zlotvori nadali da moze neko prezivjet uz njihovo leglo pozdrav

Komentiraj: