Roland Garros: Pavić i Soares bez naslova

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares nisu uspjeli osvojiti drugi uzastopni Grand Slam turnir u konkurenciji muških parova. Bolji od njih su u finalu Roland Garrosa bili branitelji naslova Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies sa 6-3, 7-5 nakon sat i pol igre.

Pavić i Soares su prije mjesec dana osvojili US Open što im je bio prvi zajednički Grand Slam naslov, no u nastojanju da podignu pokal i u Parizu zaustavili su ih Krawietz i Mies.

Pavić je tako ostao na dva osvojena Grand Slam naslova u muškim parovima, uz ovogodišnji US Open sa Soaresom ima i Australian Open iz 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom. Ovo mu je bio drugi finale parova u Parizu i drugi poraz, nakon 2018. kada je u završnici izgubio s Marachom. Soares je, pak, ostao na tri Grand Slam naslova u paru, prva dva je osvojio 2016. s Britancem Jamieom Murrayem na Australian Openu i US Openu.

Krawietzu i Miesu su za ponavljanje lanjskog uspjeha bili dovoljni po jedan “break” u svakom setu.

U prvom setu Nijemci su ostvarili “break” u četvrtoj igri kada je na servisu bio Soares. Odličnim reterniranjem Nijemci su stigli do 15-40, a nakon spašene prve “break-lopte” na drugu je Pavić promašio volej i ponudio prednost suparnicima.

Jedinu realnu priliku za povratak u prvi set Pavić i Soares su imali kod zaostatka 2-4 kada su uspjeli doći do 0-30 na servis Krawietza, no tada Pavić nije uspio prebaciti retern nakon drugog servisa da bi kod 30-30 naš igrač promašio i passing.

Drugi je set ponudio više drame. Već početkom te dionice i Pavić je bio suočen s “break-loptom” na svom servisu, no tada je Soares ostao čvrst u izmjeni na mreži i smečom uspio osvojiti poen. Do prve prilike za oduzimanje servisa suparnika Pavić i Soares su imali kod prednosti od 2-1 nakon sjajnog reterna Pavića, no potom Soares nije uspio prebaciti lopticu preko mreže na reternu.

Ključnim se pokazao 11. gem drugog seta kada su Pavić i Soares na Brazilčevom servisu ispustili prednost od 40-0 da bi Krawietz i Mies iskoristili drugu “break-loptu” za 6-5. Imali su Pavić i Soares dvije prilike za povratak izgubljenog servisa, no Brazilac ponovno nije uspio vratiti retern u igru. Posebno je bila dobra prilika na drugu “break-loptu” kada je Soares pokušao izravno poentirati reternom nakon drugog servisa suparnika, ali je promašio teren po dužini.

Krawietzu i Miesu ovo je drugi naslov u Roland Garrosu, dok im je na svim ostalim Grand Slam turnirima najbolji rezultat četvrtfinale US Opena prošle godine.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.