Rok 750 dana: Izvođačima širokobriješkog pročistača predano gradilište

Početni sastanak povodom izgradnje pročistača otpadnih voda u Širokom Brijegu održan je u petak 25. siječnja u dvorani širokobriješkoga Gradskog vijeća.

Na “Kick off Meetingu” bili su predstavnici Grada Širokog Brijega, zatim izvođača radova, odnosno JVCA KTM-Brina d.o.o. Posušje i Biogest International GmbH Dresden i Louis Berger (Francuska) u konzorciju s ILF Beretende Ing ZT GmbH (Austrija) koji će obavljati nadzor.

Izvođaču je 25. siječnja predano gradilište, čime su počeli teći rokovi. Rok za izvođenje radova na izgradnji pročistača iznosi 750 dana, a obuhvaća projektiranje, izvođenje i probni rad.

Na sastanku je “nadzor” uputio sve sudionike u projektu na njihove obveze.

Vrijednost radova iznosi: 2.705.172,00 EUR bez PDV-a, a taj iznos će se financirati kreditnim i grant sredstvima.

Kapacitet pročistača u prvoj fazi će biti 10.000 ES (ekvivalent stanovnika), dok će u drugoj fazi on iznositi 15.000.

(www.jabuka.tv)


23 komentara

 • pa što će će raditi 750 dana pa to je dvije godine
  pa da
  to je 105 subota
  to je 105 nedjelja
  praznika
  svetaca
  obljetnica

  kad vidimo kako uz prvu kišu plivaju ulice jer je odvodnja nula
  -kada pljusne otiđite pješke od mosta do doma zdravlja, ili uz pazar kroz potok , o lokvama ispred robne je suvišno pričati

  onda je najbolje da ništa ne rade

  • Kada “pljusne” najjača kiša u povijesti Širokog Brijega bez problema ćeš otići od mosta do doma zdravlja da te nijedno auto ne zalije s vodom. Nogostup od mosta prema domu zdravlja odmaknut je od prometnice parkingom, a onda kada dođeš do Vicanove kuće(kuća s ravnim krovom) skreneš lijevo uz stepenice, a onda desno i nigdje te auto neće zaliti, a ako hoćeš biti skroz siguran produži do vrtića Trnoružica i onda uz novi put koji je napravljen uspneš se do doma zdravlja i dođeš suh. Ne hodaš ti ni kada je sunčano, a da ne govorim o kišovitom vremenu.

 • Uvjeren sam da nitko od djelatnika Brine, ne samo da nije sudjelovao u izgradnji nekog precistaca, vec nije ni vidio kako izgleda, a kamo li kako funkcionira. Pa zar je jedino mjerilo odabira izvodaca radova cijena? A lista slicnih radova? To netreba? Zakukat cete.

 • Jel Mato Gugić išta tunjka i tekelja na tom skupu? On jadan to nešto ko dogovori, ugradi sebe i tako to, pa bane Dobročinitelj i sve mu jami, za vitalne interese i nacionalne interese, duboko uvjeren itd.

 • Čuj 10000 u prvoj fazi i 15000 u drugoj fazi, kao izgradnja Kočerina, a ne grada Širokog Brijega. Mora se doduše ukalkulirati odljev mozgova u narednih 10-15 godina.

 • Kad će se počet kopat kanalizacija u dvije najgore ulice u gradu po pitanju curenja septičkih jama na ulice, smrada i otpadnih voda. Japlanička i ulica Andrije Kačića Miošića, ne može se kroz njih proć da se ne osjete i ne vide fekalije na cesti a najgore je što se djeca igraju na istoj.

 • Ima ovdje posla za istraživanje,zašto građani koji uredno plaćaju račune na kojima dolazi natpis vodovod i kanalizacija ne mogu imati uvid u javni natječaj i koji su kriteriji da bi netko dobio posao.
  Konkretno ne znam ni tko je Brina ali vidim da sve što se radi izvode oni.Je li uopće bio javni natječaj???

 • Neka manje seru a ivi sto pisete uvjek neko kriv samo vi u pravu pa normalno kad neradite nista nemozete ni pogrjesit samo serete i pisete gluposti

 • Širokobriješka gospodo iz grada,vijećnici,predsjedniče vijeća i šefovi ureda.Sramim se što sam žitelj ovog kwazi grada,stidim se zbog svoje djece jer kako im mogu reći zbog čega smo spali na to da budemo jadna,prljava,najprljavija i najzaostalija kasaba u Zapadnoj Hercegovini.Ovo što radite je odvratno i ponižavajuće.Nije samo zbog “vječnog pročistača” nego zbog užasne infrastrukture,zbog loše postavljenog asfalta po ulicama,zbog propalih šahtova,zbog nedostatka nogostupa,zbog dvije trećine općine bez pitke vode,zbog jadne i nikakve rasvjete.Molim gore spomenute likove da obiđu okolne općine i gradiće i vide sve ovo što sam spomenuo.Prije sat vremena sam prošao kroz Rošušu a to vam je kad se s Medovića ide poprijeko u G.Mamiće(za one koji ne znaju) stvarno bogu za leđima.U tom rubnom zaseoku općine Grude ima desetak kuća i toliko stanovnika ali imaju rasvjetu od minimalno 20-30 stubova i sijalica.I nema šanse da je ti starci plaćaju nego to radi općina Grude.Ako naša gospoda misli da izmišljam u auto i pogledati.O ostalim stvarima da i ne govorim.E moj Široki ,e moj grade šta nam rade.TUŽNO.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.