Rojs: Idem u zatvor, neću guliti krumpire i mesti ulice

Ja sam vojnik i radije ću u zatvor nego guliti krumpir ili čistiti ulice – rekao je odmah, čim se susreo s novinarima, umirovljeni general HV-a i bivši pomoćnik ministra obrane Ljubo Ćesić Rojs, piše Večernji list.

Njemu je, naime, Vrhovni sud u svibnju ove godine potvrdio presudu Županijskog suda iz 2014. godine, kojom je osuđen na rad za opće dobro te mora državi vratiti i 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku.

Proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje MORH-a otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Sada je dobio poziv Ministarstva pravosuđa da se 31. srpnja javi na izdržavanje kazne.

”Vrhovni sud donio je takvu presudu, ali meni je žao što suci očito nisu do kraja pročitali žalbu koju sam napisao. Mislim da bi tada dobro razumjeli vojnu terminologiju iz koje bi se vidjelo da nema nikakve krivice u tom kaznenom dijelu koje mi se pripisivalo, i za koje me se progoni već 18 godina”, govori Rojs.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • On nije nikakav vojnik,general,nego ,,krimos,, koji je koristio poziciju koju je imao…Vazda gledo sebe i svoj interes,hrvate,hercegovce sramotio svojom nepismenošću.Razina jednog Jere Lijana i karakter isti odnosno ne karakter…Teško onom hrvatu kome je ovaj i ovakvi glupani na ponos..Slažem se da zna vjerovatno voziti autobus,građevinske strojeve,voditi neku grupu radnika na nekoj trasi puta do 10 ljudi i sve više od toga je njemu previše…Pozornost je uglavnom privlačio svojim glupostima,krkanlukom nikad ničim pametnim..Još gluplja verzija Pernara u Hrv.Saboru…

  • Role nije posteno ovo prema tebi,zovnica,grude posusje brza cesta,cesta siroki gradac mandat mate loncara itd.Ti si “nesto” i napravio a nesto i uzeo,tako po meni nisi kriminalac i dio vojne hunte.Naprotiv si pravi domoljub koji nije samo unovcio hrvatstvo i zato svaka ti cast!

  • Nije Rojs napravio nego narod i dijaspora gdje su se kupile pare za Ljepu nasu a ovi nisu nista napravili sta su mogli Hrvatska je mogla biti druga Svicerska da ovi i ovakvi kao Rojs nisu pokrali.

  • Rojsa treba u zatvor pokra Hrvatski narod proda sve bagere i ostale strojeve.Po cemu je Hrvatina od ostali Hrvata sto ima dobru mirovinu i sve privalegije sto je pokra Hrvate isto je bio vozac avtobusa za njemacku i svercer a da bi svercao unda trebas biti dobar JUG vlasti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.