Roglić: Todorić je propao zato što je bio bahat, a pitanje je koliko će Ramljak stajati državu

Vlasnik Orbica Branko Roglić za tportal je prokomentirao situaciju u Agrokoru, za čijeg nekadašnjeg čelnika Ivicu Todorića kaže da ne bi htio cipelariti mrtve ljude.

– Ono što se dogodilo u Agrokoru, moralo se dogoditi, s obzirom na način na koji je kompanija vođena – bahato, bez ikakve kontrole troškova i s idejama koje dobrim dijelom nisu bile dobre, rekao je Roglić koji smatra da je Agrokor kao kompanija iz jedne male i siromašne zemlje previše široko ‘zahvatila’.

– Trebali su biti puno oprezniji, a to se nije događalo. Preuzimali su firme koje su objektivno bile pred stečajem. Trošio se veliki novac, nije se vodilo računa o svim tržištima, a bahatost je bila stalno prisutna. To je razlog kraja, kaže Roglić.

Napadi koji su uslijedili nakon što je, kada je krenula kriza u koncernu, blokirao Todorića, došli su od, kaže, potpuno ekonomski nepismenih ljudi.

– Ništa na svijetu nije normalnije nego naplatiti svoje potraživanje. Ja imam svoje ljude, oni imaju svoje. Poduzetnik nije čovjek koji se bahati i trpa novac u džep, već onaj koji brani i štiti svoje ljude. Poduzeće se mora napraviti dugoročno održivim. To je ključ poduzetništva. Meni se danas svi javljaju, a mi smo vrlo rigorozni u preuzimanjima. Mi smo štedljivi. Mi reinvestiramo dobit, naš dug iznosi tri godišnja profita, a oni (Agrokor) imali su dug 16 godišnjih profita (EBITDA), kaže Roglić za tportal.

On vozi svoj auto, nema vozača i kaže da kontrolira sve.

– Ne može se nitko razmetati dok se ja tako ponašam. Mi nismo Njemačka ni Amerika, već siromašna i mala zemlja. Pogledajte odakle su došli naši pradjedovi, djedovi i očevi. Iz potleušica, a mi bismo sad htjeli jahte i crvene tepihe. Od mene su napravili najvećeg Todorićeva neprijatelja zato što sam se poslovno ponašao i predvidio kako će on završiti, rekao je.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Isti ka i ti RATNI PROFITER,šta ste zla ljudima napravili,vratiće se vama sve i vašoj glupoj neradničkoj usrančadi.

  • Neka i naši tzv.tajkuni,koji su se obogatili(oni znaju kako),iz ovog izvuku pouku……..uglavnom….i njima se tako piše….osim onih koji imaju i znanje i zanimanje i najbitnije koji su pošteni i nisu ratni profiteri ,a takve neka Bog blagoslovi,da budu još bolji i uspješniji.

  • Tajkuni,tajkuni…..ako pada Sanader,Todorić…a mislim…..hm…..nije zgodno….nije….nije….iz bata u lakne cipele…..mislim ne ide to tako….

Komentiraj: