Roditelji šokirani: “Pa ovaj je školski sendvič pravi užas…”

Ljutiti roditelji jednog djeteta, koje pohađa niže razrede osnovne škole na Ražinama, su ŠibenikIN-u donijeli fotografije sendviča koje je, kako kažu, dijete dobilo u školi.

Pogledajte i pokažite ovo svijetu, pa neka svi vide što našoj djeci daju za marendu u školama. Imalo me kolpati kad je dijete donijelo ovaj poluprazni sendvič s nekom ružnom salamom koja je mješavina parizera i šunke, samo što niti je parizer ni šunka, a bijeloga ima po sebi kao panceta. Pa ovo je živi užas“, rekao je užasnuti roditelj.

Dodaje da mjesečno za školsku prehranu plaća 110 kuna. Kaže da nije baš toliko grozno svaki dan, ali da ovako užasan sendvič još nije vidio. Darko Relja, ravnatelj Osnovne škole Vidici, kaže kako su su roditelji dobili ponude za marendu i oni su odlučili koju će uzeti.

Postoji jeftinija i skuplja verzija, dnevno po 5 kuna ili dnevno po 7 ili 8 kuna. U ovoj drugoj dobivaju i jogurt ili voće. Ako su se pretplatili na ovaj mjesec i nisu zadovoljni, mogu to u dogovoru s razrednicima promijeniti ako žele. Na njima je izbor i ja tu nemam što više komentirati. Nije mi jasno da daju to u medije, a sami su birali što će im dijete jesti i uvijek mogu svoj izbor promijeniti“, rekao je Relja.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Ma je bas me cudi da ste sokirani..
  Pa takve sendvice dijele svugdje po skolama,oko skola (3 snite poli salame)i platite 1ipo Km

 • Ma najgore je to sto su ga klasirali: jeftin i skup! To se nesmi! Tako se klasiraju i dica! Snita kruva doli , namazana maslom, salame ili sira pi duzini , konadici zelene salate, ozgar snita kruva. 4 kune! Ne vise! Sve ostali je kradja!!

 • pa šta bi vi za 1 km ? možda crni rižoto ili oradu kod tajce nek stave sendvić 2,5 km i nek izmišljaju i popiju ledu za 0,5 km i

 • Pa ovakve sendvice jedu otkad se rode.U vrticu pola fere kruva i kolutic salame,u osnivnoj skoli kifla i dvi fete salame ,u srednjoj skoli kifla i tri fete pili salame.
  Jis ti to ugrije jadna majko i kaze topli sendvic i cijena boli glava…

 • mi u školu nosili sendviće od kuće namaži pekmez na kruv kad posle 3 sata niđe pekmeza samo splošten kruv doće tako vrime opet

 • Niti sam jeo sendviće niti sam imao novac za to.Išao sam većinom pješke s Kočerina u Gimnaziju na Brijeg a kad je počela voziti 15-ka to je bila Amerika.Doduše i to sam kao i većina morao dosta puta prošvercati ali nas je bio prepun bus pa se moglo nekako.Kući se puno radilo i slabo jelo ali većina tadašnje djece je završilo školu a kasnije i fakultete.Neki su bili i ministri u vladama dvije države pa eto prosudite sami što želim reći.Što više “euro krema i salame” lošije je stanje i kod djece i u školama , a demografiju da i ne govorim..Jako loše sve skupa.Daleko najmanji problem je predmetni sendvić..Što mislite o tzv.privatnim školama, o kriterijima u istim ,o čitanju knjiga i lektire i općenito o kadrovima koji bi nas trebali voditi ,raditi i hraniti u budućnosti. Nije dobro ni malo..

 • Aaa to je ta generacija ministara..
  Sad mi je jasno zasto sve pokradose ..
  Imaju traume iz djetinjstva ,bili svega zeljni i sad se docepali pa neznaju stati…

 • Samo para daj a lakoje za sendviće,beli sad možeš birat štaćeš jest..kaže plaćamo 110 kuna mjesečno vidi šta djeca jedu..plaćajte 220 kuna mjesečno paćeš da vidiš sendvića

 • E to mi je najmrze, kad se pravi selekcija medju dicom! Skola kriva, roditelji a i dica! Umisto da svako seni ponese mrkve, jabuku ili mali samnapravljen sendvic, boocu vode i gazi! Ali to je amerika doli, sve mora biti na tacni!

Komentiraj: