Rockstar zaustavio remastere RDR-a i GTA 4

Iako već nekoliko godina u Rockstaru namjeravaju napraviti obnovljene inačice kutnih igara Red Dead Redemption i Grand Theft Auto 4, zbog GTA Trilogya su od tog plana odustali.

Obnovljene inačice starijih igara, odnosno remasteri, su već neko vrijeme izuzetno popularni i imaju smisla obzirom da su u međuvremenu stasale nove generacije igrača koje su ih zbog starosti možda propustili.

Iako izdavači štancaju remastere kao na pokretnoj traci, masa odličnih igara još uvijek nije došla na red, a među njima su i Rockstarove uzdanice Red Dead Redemption i Grand Theft Auto 4 koji su bili u pripremi.

Naime, prema izvoru bliskom Rockstaru, autori su o mogućnosti remasteriranih izdanja spomenutih pričali već neko vrijeme, no kako su imali pripremljen GTA Trilogy, obnovljena izdanja Grand Theft Auta 3, Vice Citya i San Andreasa u jednom paketu, željeli su vidjeti kako će isti proći na tržištu, prenosi Bug.hr.

Ako je vjerovati Straussu Zelnicku, šefu Take-Twoa, GTA Trilogy je ostvario više nego solidan komercijalni uspjeh, no valja se prisjetiti da je bio prepun tehničkih problema koji su izazvali lavinu bijesa igrača.

Dapače, prvotni plan da se stare inačice naslova uvrštenih u trilogiju u potpunosti uklone je propao, pa su ih morali vraćati u zbirke igrača, a da bi smirili strasti, čak su kupcima odlučili darovati besplatnu igru iz svoje ponude.

Portal Kotaku pak potvrđuje ove navode od vlastitih doušnika i prema njihovoj objavi, Rockstar je trenutno fokusiran na Grand Theft Auto 6, ali istovremeno čekaju i da se prašina oko GTA Trilogya malo slegne.

Navodno bi u nekom trenutku mogli obnoviti radove na remastreima Red Dead Redemptiona i Grand Theft Auta 4, ali tek nakon što se dovrše GTA 6. Službene potvrde ovih glasina još uvijek nema, no nadajmo se da su istinite.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.