Roberto Carlos o danima u Realu: Taj trener nam je ukinuo pivo i vino i brzo je bio bivši – Jabuka.tv

Roberto Carlos o danima u Realu: Taj trener nam je ukinuo pivo i vino i brzo je bio bivši

Roberto Carlos (46), jedan od najboljih bočnih igrača svih vremena, prisjetio se svog vremena u Real Madridu u kojem je igrao s Ronaldom, Figom, Zidaneom, Beckhamom i brojnim drugim zvijezdama.

Ronalda sam upoznao 1993. Uvijek smo bili cimeri, i u klubu i u reprezentaciji. Više sam puta spavao s Ronniejem nego s vlastitom ženom, nasmijao je u intervjuu bivšeg kolegu Vitora Baiju koji danas povremeno radi kao novinar na jednoj portugalskoj televiziji, prenosi Index.hr.

U Realu smo imali običaj prije večere popiti pivo, a za večerom na svakom stolu su uvijek bile barem dvije boce vina. Dođe za trenera Vanderlei Luxemburgo. Naš čovjek, Brazilac. I Ronnie i ja ga prije druge utakmice koju je vodio sjednemo i lijepo mu kažemo: Profesore… Tu ljudi imaju neke svoje običaje kojih se drže. Vidjet ćete o čemu se radi, samo nemojte pokušati mijenjati običaj. Ne uzimajte nam pivo prije večere i vino za vrijeme večere. Najprije je ukinuo pivo. Onda je ukinuo vino. Onda je u Realu trajao tri mjeseca, prisjetio se pa počeo govoriti o još jednom treneru koji se nije snašao u Realovoj svlačionici:

Jose Camacho. Klupska i španjolska reprezentativna legenda. Ozbiljan čovjek, gospodin. Došao je, sa svakim se osobno rukovao, to traje i traje. Mi sve čekamo neki prvi govor, a on samo kaže: “Hoću vas sutra u 7 ujutro na treningu. Sve. Do jednoga.” On je trajao deset dana, prisjetio se Carlos.

No zato se jedan trener savršeno snalazio među zvijezdama Reala.

Vicente Del Bosque je imao fantastične uspjehe i s Realom i sa Španjolskom jer je sve razumio. Bili smo Ronaldo, Figo, Raul, Zidane, Beckham, Sergio Ramos, Casillas, ja… Moglo je biti jako opasnih situacija, ali sami smo sve držali pod kontrolom i nije bilo pametno doći pa uvoditi neka nova, radikalno drukčija pravila, smatra Carlos.

A ove rečenice opisuju kako je bilo igrati u Realu.

Završi utakmica, sjedne svatko u svoj auto i onda se opet sretnemo na aerodromu. Ronaldo sjedne u svoj privatni avion, Zidane u svoj, Figo u svoj, ja u svoj itd. I nitko nema pojma kamo ovi drugi idu. Bili smo mladi i puni para pa smo radili takve gluposti. Sjećam se da sam pratio kada imamo utakmice subotom pa da onda u nedjelju mogu odletjeti uživo gledati GP Formule 1 gdje god se na planeti vozilo, prisjetio se legendarni Brazilac.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.