Ringišpil u Ljubuškom ne posjeduje dozvolu za rad

Ringišpil u Ljubuškom, na kojem se u četvrtak, 30. svibnja dogodila nesreća u kojoj je ozlijeđeno desetero djece, ne posjeduje dozvolu za rad, potvrđeno je portalu Bljesak.info iz Službe za inspekcijske poslove Grada Ljubuškog.

Ovaj uređaj, koji se nalazio blizini Gimnazije Ljubuški u Ulici sestre Silvije Antić, postavljen je na privatnom zemljištu, zbog čega gradska inspekcija, po važećim propisima i odlukama Grada, kako navode, nije mogla utjecati na njegov rad.

Na postojećoj lokaciji ovaj uređaj postavljen je nešto više od godinu dana. Obzirom da se radi o užem urbanom području, nadležnost naše inspekcije jeste da mi izvršimo kontrolu svih objekata, naprava i uređaja koji su postavljeni na površinama u urbanom dijelu grada. No, budući da se radi o privatnom posjedu mi po postojećim zakonskim propisima i odlukama Grada, nismo mogli utjecati na njegov rad, navedeno je za Bljesak.info iz ove Službe.

Istaknuto je kako su njihovi inspektori u više navrata obilazili ovaj ringišpil, no zbog specifičnosti uređaja, te činjenice da radi samo na kratko vrijeme, nikada nisu zatekli niti vlasnika niti upaljen uređaj.

Desetero djece ozlijeđeno nakon pada s ringišpila u Ljubuškom

Ringišpil se pali po potrebi, većinom u večernjim satima, kada su neki blagdani i proslave. Mi smo u više navrata pokušali utvrditi postupak rada, no u trenutku obilaska predmetne lokacije nikada nismo zatekli nikoga na ovom području, navode iz gradske inspekcije i dodaju kako je sada aktiviran obzirom da je u tijeku proslava Svetog Ante na Humcu.

Nakon nesreće koja se dogodila u četvrtak, bili su u kontaktu s Policijskom upravom Ljubuški i Gradskom službom nadležnom za gospodarstvo, koja izdaje važeća odobrenje za rad, te su dobili informaciju ”da postojeći ringišpil nema odobrenje za rad”.

Iz Županjskog tužiteljstva su nam rekli kako je očevid izvršen, te kako je vlasnik ringišpila utvrđen, a postupak istrage je u tijeku, dok se na pozive iz Službe za inspekcijske poslove Grada Ljubuškog našem portalu nisu javili.

Izvršen je očevid u nazočnosti vještaka strojarske struke, utvrđeno je tko je vlasnik te se dalje radi na utvrđivanju činjenica u smislu postojanja dozvola i ostalo, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, nakon pada s ringišpila u Ljubuškom u četvrtak navečer ozlijeđeno je desetero djece, a kako nam je potvrđeno iz SKB-a Mostar u petak ujutro, u Centar urgentne medicine SKB-a Mostar dovezeno je sveukupno pet maloljetnih osoba, od kojih su tri zadržane na liječenju, a dvije otpuštene kući.

Nesreća s ringišpilom u Ljubuškom: Troje djece hospitalizirano, dječak teško ozlijeđen

(www.jabuka.tv)