Rimac otkrio novosti o C_Two, uspoređuje ga sa Chironom i LaFerrarijem

Rimac tvrdi da će C_Two biti i bolji no što je mislio, a osnovu će dijeliti samo s Pininfarinom.

To su neke od stvari koje je Rimac u intervjuu za američki Road and Track.

Brojni su izazovi stavljeni pred tim od 200 inženjera koji radi na razvoju automobila. Jedan od njih je redukcija mase. A trenutno se radi upravo na tome, potvrdio je Mate Rimac za američki Road and Track rekavši kako se trenutno bore s težinom C_Two, koja je iznad željene. Stoga rade na tome da 222 aluminijska umetka zamjene titanskima, a to će podići cijenu ionako financijski opterećenog projekta za još 34.000 USD. Pred njima su dva, najviše tri mjeseca u kojima moraju naći rješenje za smanjenje mase automobila, a prije nego što prvi prototipovi krenu u crash testove. Pritom valja imati na umu kako je za jedan monokok s 2.200 slojeva trebalo oko dva mjeseca rada, rekao je Rimac. A osim što je otkrio kako će prototipna serija od 30 primjeraka biti proizvedena izvan matičnog pogona, Rimac je najavio simultano homologaciju i crash testove za Europu i Ameriku, baš kao što to rade veliki proizvođači.

Naravno, baza ostaje karbonska monokok šasija, prva s integriranim baterijama, koje su postale strukturni elementi. A za razliku od primjerice Chirona koji ima podokvire spojene na karbonsku školjku, Rimčev monokok se proteže cijelom duljinom i nosi podvozje.

Ljudi iz Formule 1 su radili na ovome i rekli su da ništa slično prije nisu vidjeli, Mate Rimac.

Rimac je pritom priznao kako su morali srezati troškove. Točnije, prepolovili su ih pa je indijski vlasnik Pininfarine Rimcu platio 91 milijun USD za platformu za svoj bolid Battistu. A kako ovaj gotovo 2.000 KS snažan pogon može replicirati bilo kakvu voznu dinamiku, C_Two i Battista će se razlikovati u voznim karakteristikama, kao što se primjerice razlikuju Audi R8 i Lamborghini Huracan.

Auto nije razvijen da bi bio rival Valkyrie, rekao bih da je negdje između Chirona i LaFerrarija. Tako da mora imati sposobnosti i komfor Chirona. Ima velika vrata i monokok pomaknut naprijed pa se ne morate penjati preko debelog praga da biste ušli, kao u većini superautomobila.

Podsjetimo, gotovo dva milijuna vrijedan C_Two na ceste dolazi iduće godine. Četiri elektromotora daju 1.914 KS i 2.300 Nm, pogon je na sve kotače, a baterije kapaciteta 120 kWh. Službeni podaci kažu kako ide do 412 km/h, 100 km/h ima za manje od 2 sekunde, a 160 km/h za 4,23 sekundi. Doseg je 650 km.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Covjeka treba jednostavno politicki poduprijeti. Ovako nastaju velike kompanije. Proslost je pokazala da te kompanije mogu duze zivjeti od samih vlasnika.

  • Ma šta će mu pomoć, prodao je svih 150 c2, jedno 8000 c1, zaradio je već 50-60milijardi dolara. Predvodnik je u novim tehnologijažama, proizvodi baterijske sklopove za cijelu europsku autoindustrija u toj robotiziranoj firmi u Svetoj Nedjelji sa samo 150 radnika i prosječnom plaćom od 1230 KM. Jedina mrlja u toj bajkovitom prići je što je što je to mjestašca postao najveće gej okupljalište u Europi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.