Rim: Papa Franjo pozdravio glazbenike iz Mostara

Papa Franjo pozdravio je članove Akademskog zbora Pro musica i Tamburaškog orkestra Mostar koji su sudjelovali na molitvi Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

U obraćanju vjernicima nakon molitve Angelusa, Sveti Otac je pozdravio mostarske glazbenike koji su u Papinskom zavodu i crkvi svetog Jeronima u Rimu predvodili liturgijsko pjevanje u povodu blagdana blaženog Alojzija Stepinca.

Svečanu sv. misu predvodio je kardinal Luis Antonio Gokim Tagle, pro-prefekt Dikasterija za evangelizaciju.

Također, Tamburaški orkestar Mostar i Akademski zbor Pro musica u rimskoj bazilici sv. Klementa predvodili su i liturgijsko pjevanje povodom blagdana Svete braće Ćirila i Metoda, slavenskih apostola i zaštitnika Europe.

Ove godine, sukladno tradiciji po kojoj se u organizaciji slavlja izmjenjuju četiri papinska slavenska zavoda (hrvatski, češki, slovački i slovenski), slavlje organizira Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, piše Večernji list.

Svetu misu predvodio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

(www.jabuka.tv | Foto: Tamburaški orkestar Mostar)

1 komentar

  • Trebali ste hodocastiti samo sv. Petru. Niti je Franjo Nesveti njegov nasljednik, niti Kristov zamjenik. Jedino globalno zlodjelo, suradnik ljevicarske Amerike i fasistickog Brisela i Davosa. Njegov pozdrav ima vridnost, koda bi me Tito… pozdravio. Boze sacuvaj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.