Ribar pronašao poruku u boci koja je putovala 800 km

palestinski ribar Džihad al-Soltan nemalo se iznenadio kad je nedaleko od plaže blizu Gaze u moru opazio poruku u boci.

Boca s porukom prešla je put Sredozemljem dugačak gotovo 800 km, a otplutala je s plaže na Rodosu gdje ju je u more bacio mladi britanski par koji je ondje ljetovao u srpnju.

“Trenutačno smo na ljetovanju na Rodosu i voljeli bismo znati dokle će doplutati ova boca. Javite nam, čak i ako stigne samo do susjedne plaže”, piše u poruci koju su potpisali Zac i Beth.

Odgovorivši na e-mail adresu naznačenu u poruci Soltan je otkrio da su pošiljaoci poruke u boci studentica Bethany Wright i njezin dečko, Zac Marriner.

Soltan je kazao kako je bio iznenađen kad je shvatio da se boca uspjela “probiti” kroz sve prepreke Sredozemlja, s obzirom na izraelsku pomorsku blokadu i zonu ograničenja ribolova, koja su uveli Izraelci uz objašnjenje da su prijeko potrebna kako bi se spriječilo Hamasovo krijumčarenje oružja.

“Za razliku od nas ribara koji ne smijemo otploviti dalje od šest milja od obale, ova je boca uspjela preploviti međunarodne vode i prijeći brojne granice. Nadam se da ćemo jednog dana i mi biti ovako slobodni”, kazao je.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.