Reuters: Njemačka se priprema za slučaj rata

Njemačka je počela raditi na povećavanju broja svojih javnih skloništa, kao i na popunjavanju kriznih zaliha u slučaju rata.

To je objavila federalna ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser, prenosi Reuters pozivajući se na izvješće lista Welt am Sonntag.

Vlada razmatra poboljšanje sustava javnih skloništa i povećat će izdatke za civilnu zaštitu, rekla je ministrica za njemački list.

U Njemačkoj trenutačno postoji 599 javnih skloništa. Provjerit ćemo možemo li naći još takvih skloništa. U svakom slučaju, njihova demontaža je zaustavljena, rekao je Fezer.

Pojasnila je da vlada radi na novim konceptima, unapređuje podzemna parkirališta, stanice podzemne željeznice i podrume, kako bi postali potencijalna skloništa, te da je saveznim državama dala 88 milijuna eura za postavljanje sirena.

Ministrica je također najavila da će zemlja raditi i na popunjavanju kriznih zaliha koje uključuju medicinsku opremu, zaštitnu odjeću, maske i lijekove.

Njemački kancelar Olaf Scholz ranije je obećao da će povećati sredstva za obranu i izdvojiti 100 milijardi eura za vojsku, navodi Reuters.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Koji konji. Od onakve ekonomije oni mantaju o ratu… Kad te netko dovede na vlast onda ga moras slusati makar to i napako bilo. E to je sada slucaj sa EU, Njemackom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.