Respiratori su još u Zračnoj luci u Sarajevu, Srebrena malina nije platila PDV – Jabuka.tv

Respiratori su još u Zračnoj luci u Sarajevu, Srebrena malina nije platila PDV

Tvrtka “Srebrena malina” nije platila PDV za respiratore, koji su u FBiH stigli iz Kine, rekao je glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačević.

Kovačević je naveo da “Srebrena malina” trenutno duguje UNO PDV za travanj u iznosu nešto većem od 472.000 KM.

Ukoliko se uplata izvrši tijekom subote, bit će proknjižena na kartici obveznika u ponedjeljak iza 9:00 sati. Dakle, u subotu i nedjelju u tijeku dana neće biti nikakvih promjena više, rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, 20 respiratora nalazi se na Zračnoj luci u Sarajevu.

Također, dodatnih 20 respiratora se nalazi na Zračnoj luci u Sarajevu pod carinskim nadzorom i oni će biti pušteni kad “Srebrena malina” plati uvozne carine, točnije PDV u iznosu od 265.131 KMpojašnjava Kovačević.

Federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik poduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić, predani su u nadležnost Tužiteljstva, prenosi Avaz.

Glasnogovornik Tužilaštva Boris Grubešić rekao je jutros da tužiteljski tim radi i da bi tijekom dana trebalo bi da bude donesena odluka da li će za Novalića, Solaka i Hodžića biti zatražen jednomjesečni pritvor ili će biti pušteni na slobodu.

Boračke organizacije Armije RBiH brane Novalića

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.