Renault predstavio redizajnirani Mégane

Početkom ljeta u prodajne salone širom Europe stiže redizajnirani Mégane četvrte generacije. Uz blagi stilski redizajn novi Mégane donosi brojne tehnološke novosti.

U nastojanju da ostanu konkurentni u i dalje veoma popularnom C segmentu Renault je predstavio redizajnirano izdanje modela Mégane. Redizajnu su podvrgnute sve verzije, od osnovnog do najsnažnijeg modela pod značkom Renault Sport.

Renault je za svoje kupce popularnog modela u C segmentu, u fazi 2, pripremio full LED prednja svjetla u svim paketima opreme. Tu su i već prepoznatljiva prednja i stražnja LED svjetla koja su blago redizajnirana. Prednja maska obogaćena je s više detalja u boji kroma, a uz sve to ponuđene su i tri nove boje karoserije.

U Renaultu se ponose unutrašnjošću novog Meganea

Novosti u kabini uključuju adaptivnu 10,2-inčnu digitalnu instrumentnu ploču. Tu je i 9,3-inčni uspravno postavljen display multimedijalnog sistema. Komande klima uređaja su također blago promijenjene, a sve u cilju bolje ergonomije i jednostavnosti korištenja.

Najveće promjene Mégane donosi ispod lima, a odnose se na uvođenje “plug in” hibridne verzije koja se krije iza oznake E-Tech, a takav Mégane za pogon koristi 1.6-litarski benzinski motor uz dva elektromotora. Prijenos snage povjeren je CVT mjenjaču, a kapacitet baterija (9,8 kWh) dovoljan je za prelazak do 65 kilometara bez asistencije benzinskog motora.

Osnovicu benzinskih motora čini, već odlično prihvaćeni, 1.3 turbo četverocilindarski motor, razvijen u saradnji s Mercedesom, koji će biti dostupan s više nivoa snage (100, 115, 140 i 160 KS), a dizelska ponuda zasnovana je na 1.5-litarskom četverocilindarskom motoru sa 95 ili 115 KS. Automatski 7-stupanjski mjenjač s dva kvačila (EDC) opcijski će se nuditi u kombinaciji s turbobenzinskim motorom sa 140 KS, a verzija sa 160 KS neće se nuditi s ručnim 6-stepenim mjenjačem.

Novi redizarjnirani Megane stiže u autosalone početkom ljeta

Na vrhu ponude ostaje sportska verzija R.S. čiji će 1,8-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor, sada i u verziji uz koju ne ide dodatak Trophy, raspolagati s 300 KS i 400 Nm najvećeg okretnog momenta (420 Nm u kombinaciji s EDC mjenjačem). U serijskoj opremi verzije R.S. Trophy ostaje Cup ovjes i mehanička ograničena blokada diferencijala. Ovaj ovjes više se neće nuditi kao opcija uz standardni Mégane R.S.

(www.jabuka.tv)