Rekordan broj oldtimera prodefilirao Širokim Brijegom i ŽZH

Jubilarni 10. Međunarodni susret starodobnih vozila “4 grada Hercegovine”, u organizaciji Jure Zelića iz Oldtimer kluba “Ero”, obilježio je rekordan broj oldtimera koji su sudjelovali u putovanju Županijom Zapadnohercegovačkom.

Tako je više od 100 oldtimera u nedjelju prodefiliralo središtem Širokoga Brijega, a vozači su se nakon dolaska družili na Trgu Gojka Šuška u središtu grada.

Vlasnici automobila u nedjelju u 9 sati započeli su okupljanje u Ljubuškom te su, nakon prijava, oko 11 sati krenuli prema Posušju, gdje su se okupili u središtu grada.

Sljedeća postaja bio je Široki Brijeg, u koji su vlasnici starih limenih ljubimaca stigli znatno kasnije nego što ih se očekivalo. Druženje u Širokom Brijegu trajalo je 30-ak minuta, a potom su oldtimeri krenuli prema Grudama, a putovanje Županijom Zapadnohercegovačkom zaključit će u Ljubuškom, gdje će se u večernjim satima održati završnica skupa.

Meni je ovo prvo iskustvo sudjelovanja na ovakvom skupu i mogu reći da mi je odlično, ugodno se družimo i za prvi put nisam mogao ništa bolje očekivati. Vozači su došli iz više država, najviše iz raznih hrvatskih gradova: Splita, Karlovca, Makarske, Imotskoga i drugih mjesta. Ima ih i iz Makedonije i drugih zemalja, izjavio je za portal Jabuka.tv Mile Zlopaša, vlasnik oldtimera marke Mercedes-Benz SEC 500 iz 1984. godine

Mile Zlopaša (lijevo) s prijateljem oduševljen je organizacijom 10. Međunarodnoga susreta starodobnih vozila

Druženje je ujedno prilika da se ljubitelji starih automobila informiraju oko novosti vezanih za limene ljubimce koji su u poznim godinama i danas su pravo remek-djelo.

Naime, uskoro se očekuje pravilnik o postupku i načinu registracije oldtimera, kojim će se urediti postupak vrjednovanja i klasifikacije oldtimer vozila, izdavanje identifikacijske isprave, vođenje jedinstvenoga registra, registracija i način vođenja evidencija o registriranim oldtimerima.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.