Rekordan broj natjecatelja na golferskom President Cupu u Posušju

Za vikend je u Posušju na golf terenu Topali održan državni golf turnir President Cup 2024.

Ovo je jedan od tri državna turnira koji se boduju za Masters nakon čega će biti poznat najbolji golfer Bosne i Hercegovine.

Do sada je rekord bio 40 igrača na ovakvim turnirima, a sada ih je ovdje 69. Igrači su zadovoljni terenom, a stigli su iz Sarajeva, Zavidovića, cijele Hercegovine, ali i inozemstva. Ovako veliki broj golfera je i za nas ugodno iznenađenje, kazao je predsjednik Golf kluba Posušja i član Upravnog odbora Golf saveza BiH Josip Grubišić, najavljujući i skori početak bh. lige u kojoj posuški golferi brane naslov.

Grubišić je najavio i održavanje turnira ”Kamen, krš i maslina”, koji se organizira u sjećanje na Veljka Lončara, koji je bio predsjednik ovoga kluba i golfer. Ovaj turnir redovito ima rekordan broj igrača, više od 100, a to se očekuje i ove godine, uz to će biti i Vinski turnir koji je pomalo zabavnog karaktera, kao i Topala Open, a uz pomoć općine Posušje organizirat će i Posušje Open.

Na ovom turniru nastupao je i bivši nogometni reprezentativac BiH Zlatan Muslimović, koji je jedan od boljih golfera u Hrvatskoj, a u Posušju je čest gost i Igor Štimac. Igorov sin Luka je i član Golf kluba Posušje. Golf je ovdje igrao i Toni Kukoč.

Svi kažu kako naš teren ima dušu. Pohvalili su teren, ali i na ovom turniru ima dosta dobrih golfera, kazao je Grubišić, koji je uručio nagrade damama. Prvo mjesto osvojila je Anita Selmanagić, druga je bila Najda Bauka, a treća Ena Smajić.

Među gospodom prvo mjesto osvojio je Mahir Kadrić, drugo Mladen Mušura, a treći je na kraju bio Robert Mandurić. Njima je nagrade uručio Jasmin Selmanagić, predsjednik Golf saveza BiH i vlasnik golf terena u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.